Zongorabillentyűzet ívesen megtörve a tükörképével együtt.

Emberek milliói szenvednek a krónikus fáradtság tüneteitől, azonban a hagyományos orvoslás nem sok sikerrel kecsegtet, már ami a gyógyulást illeti. Az új kutatások megerősítik, hogy a hagyományos gyógynövényterápia zeneterápiával ötvözve csökkenti a fáradtságot, és a betegség egyéb tüneteivel szemben is rendkívül hatásos.

Akkor diagnosztizálnak valakit ezzel a betegséggel, ha tünetei – izomfájdalom, láz, torokfájás, fejfájás, fáradtság, alvási problémák – legalább hat hónapja vagy ennél hosszabb ideje fennállnak.

A legtöbb orvos úgy véli, hogy a krónikus fáradtság nem is testi betegség, csak pszichés, amelyeket pszichotróp gyógyszerekkel kell csupán orvosolni. A hagyományos kínai orvoslás egy mélyebb szinten látja a krónikus fáradtság szindrómát. A kínai orvoslás úgy véli, hogy a test, a szellem és a lélek között szoros kapcsolat áll fenn. Ennél a betegségnél felborul a hármas egység közötit egyensúly és ez okozza a krónikus fáradtságot.

A hagyományos kínai orvoslás szerint minden dolog kapcsolatban áll a természeti elemekkel, vagyis a fával, a fémmel, a vízzel, a tűzzel és a földdel. A kínai orvoslás a természeti elemeket, a belső szerveket, a hangjegyeket (Jiao, Zhi, Gong, Shang, Yu) és az érzelmeket, illetve az ezek közti összefüggéseket, kapcsolatokat használja fel, hogy a zenével mint terápiával gyógyítani tudjanak. A zeneterápia a krónikus fáradtság szindrómában szenvedőkre is pozitívan hat. Milyen érzelmeket kötnek az egyes szervekhez? A májhoz a haragot, a szívhez az örömöt, a léphez a szorongást, a tüdőhöz a gondot, míg a veséhez a félelmet. Az öt elem zenéje nagyon dallamos és nagyon nyugtató, különösen a gyógynövényterápiával ötvözve.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Milyen gyógynövények hatásosak a betegség tüneteinek csökkentésére? A kínai orvoslás előszeretettel használja a kudzu, a ginszeng gyökerét és a kurkumát is.

Természetesen más gyógynövényeket is használhatunk, ha ebben a betegségben szenvedünk. A betegség kezelésénél az immunerősítésre és a roborálásra kell törekedni. Ezt megtehetjük például a ginszenggel. A vérképzés is fontos, ehhez fogyaszthatunk vörösszőlőt, gránátalmát és céklát. Vértisztításra a kurkuma is jó, illetve erősíteni szükséges az emésztőrendszert, amelyet kardamommal, sáfránnyal és gyömbérrel tehetünk meg.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*