Házi savanyú káposzta csatos üvegben.

Bizony, még nyáron is küzdhetünk a megfázás tüneteivel. A probiotikumokról már mindenki tudja, hogy milyen hasznosak a bélflóra egyensúlyának helyreállításában. Azt azonban csak kevesen tudhatják, hogy a probiotikumoknak akkor is hasznát vehetjük, ha influenzaszezon van, illetve ha a megfázás veszélye leselkedik ránk.

A prevenció fontossága

Igaz, hogy a megfázásra és az influenzára számos gyógyszer és antibiotikum létezik, de a legjobb megoldás a megelőzés. Éppen ezért, ha szeretnénk az influenza és a megfázás kialakulásának az esélyét csökkenteni, akkor vértezzük fel magunkat probiotikumokkal, hiszen a probiotikumok rendszeres fogyasztása segíthet ennek a két betegségnek a megelőzésében.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Influenza, megfázás és sok más betegség ellen

A probiotikumokkal kapcsolatban számtalan kutatást végeztek. Tudományos kutatások igazolják, hogy a probiotikum nemcsak ennek a két betegségnek a megelőzésében lehet a segítségünkre, hanem nagy hasznát vehetjük akkor is, ha hasmenés gyötör bennünket, de az immunrendszer funkcióit is javíthatjuk a segítségével.

A probiotikumok még a szív egészségére is jó hatással vannak, mindemellett enyhítik a hangulati zavarokat és egyes feltételezések szerint szorongás és depresszió esetén is nagy hasznukat vehetjük.

A legutóbbi kutatások szerint egyes bőrbetegségek kialakulásában nagy szerepe van a bélflóra egyensúlyának a felborulása. Viszont a probiotikumok nemcsak a megelőzésben segítenek, hanem az ekcéma vagy az allergia tüneteinek a csökkentésében is a segítségünkre lehetnek. A probiotikumok még a fogyókúra során is a barátaink lehetnek, hiszen megtámogatják a zsírégetés folyamatát.

A természetes probiotikumok

Mint minden kiegészítőnél, itt is a természetes forrásokra a legjobb támaszkodni. Milyen probiotikumok ismeretesek? Ilyen lehet a kombucha, a kimcsi, a kefir vagy a savanyú káposzta.

A bélflóra egyensúlya

A bélflóra egyensúlya könnyedén felborulhat, amennyiben túlzottan stresszes életmódot folytatunk. Az idegrendszer és a bélrendszer ugyanis szorosan összefügg egymással, ha az egyik nincs rendben, akkor a másik sem lesz. A túl nagy érzelmi megterhelés, a cukros ételek és a kevés, nem pihentető alvás szintén hatással van az immunrendszer és a bélflóra működésére.

Ehhez a cikkhez 1 hozzászólás érkezett

  1. Érdemes minőségi probiotikumot használni, mint a Bio-Kult, melyben 14-féle baktériumtörzs van!

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*