fbpx

A ráncok és a természetes kiegészítők

Középkorú nő bal kezével a szeme alatt simítja a bőrét.

Ráncok ellen nincs hatékony megoldás, hiszen ha egyszer kialakultak, akkor azok ragaszkodnak és maradnak. Mégis elmondható, hogy léteznek a természetben is előforduló készítmények, értékes anyagok, amelyek hatékonyan lassíthatják a ráncosodás folyamatát. Amivel alapvetően semmi gond nincs, hiszen az a jó, ha ráncosak leszünk, mivel ez azt jelzi, hogy elértük az időskort. Nem egy ördögtől való dolog ez, szégyellni sem kell, sőt örülnünk kell, hogy megéltünk egy szép kort. Az emberek azonban szeretnék lassítani ezt a folyamatot, vagy tenni azért, hogy ezek a ráncok inkább csak finom vonalak és ne mély ráncok legyenek. Mutatjuk is, hogy milyen természetes anyagok léteznek a ráncok megjelenésének késleltetésére.

Az egyik ilyen megoldás az AHA, azaz az alfa-hidroxi-sav. A kutatások azt mutatják, hogy az AHA-t tartalmazó krémek csökkentik a ráncok megjelenését és a nap okozta bőrfoltokat. Az AHA voltaképpen egy hámlasztó, amely segíti a bőrsejtek megújulását. Minden bőrtípusnak más-más AHA javasolt. Ebben bőrgyógyász vagy egy remek kozmetikus lehet a segítségünkre. Az AHA-t éjszakára szabad használni, mivel fényérzékenységet okozhat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A C-vitamin nem csak az immunrendszer egészségét védi. Nemcsak az ereknek tesz jót és nemcsak a megfázás elleni védelemben lehet a segítségünkre, hanem a kollagénszintézisben és a ráncok elleni védelemben is. Manapság egyre többen használnak úgynevezett C-vitamin-szérumot a napi bőrápolási rutin során. Nem véletlenül, hiszen kutatások igazolják, hogy háromhavi rendszeres C-vitaminos arckezelés jelentősen csökkenti a ráncok láthatóságát. Más kutatások szerint az egyik legjobb kezelés a szem körül megjelenő szarkalábak ellen a C-vitaminos szérummal történő kezelés.

A hialuronsav egy olyan anyag, amely természetes módon is előfordul a bőrben. Hozzájárul a szövetek hidratálásához. Ahogy öregszünk, úgy egyre kevesebb hialuronsav termelődik a bőrben és ezzel egyidejűleg a ráncok is megjelennek. A hialuronsav rendszeres alkalmazása azonban kitölti a ráncokat és még hidratál is, így állítva helyre az arc korábbi feszes, ránc nélküli szerkezetét.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük