fbpx

A resveratrol egészségügyi előnyei

Naplemente háttér előtt két üveg bor, mellettük két üvegpohárban fehérbor és vörösbor.

A vörösbor fogyasztása nagyon fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében, de csakis mértékkel fogyasztva. Számos értékes anyagokat tartalmaz ugyanis, amelyek megvédhetik a szervezetet az olyan egészségügyi problémáktól, mint diabétesz, szívbetegség vagy rákos megbetegedések. A tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy a vörösborban található resveratrol csodálatos egészségügyi hatásokkal rendelkezik.

A resveratrol egy erős antioxidáns, amely nagyon sokféle táplálékban megtalálható, de nagy mennyiségben a szőlő tartalmazza. A gyümölcs héjában található leginkább a resveratrol. Szerepe az, hogy megvédje a növényeket, jelen esetben a szőlőt a Nap okozta károktól és a gombás fertőzésektől.

A resveratrolnak nagyon sokféle egészségügyi előnye létezik, akár a cukorbetegség és az elhízás ellen is védelmet nyújthat, hasonlóképpen hatásos a szabad gyökök által okozott sejtkárosodással szemben is. A resveratrolnak kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása, ezen kívül csökkenti a véralvadás kockázatát, amely a szívbetegség egyik fő tényezője.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az antioxidáns tulajdonságai miatt a resveratrol nagyon hatásos a vérnyomás csökkentésében, amelyet úgy ér el, hogy megnöveli a nitrogén-monoxid termelését a szervezetben.

A resveratrol előnyös lehet a vérzsír szintjére is. Antioxidánsként csökkenti az LDL-koleszterin oxidációját, gyulladáscsökkentő vegyületként az agysejteket is megvédheti a károsodástól. Számos tanulmány azt sugallja, hogy a vörösbor fogyasztása segíthet lassítani az életkorral összefüggő kognitív hanyatlást.

A resveratrol növelheti az inzulinérzékenységet és eredményes lehet a cukorbetegség szövődményei elleni küzdelemben. Még az ízületi fájdalmat is csökkenti, mivel mérsékeli a gyulladást és megakadályozza az ízületek károsodását.

A resveratrol gátolhatja a rákos sejtek növekedését, hiszen megváltoztathatja a génexpressziót. Még a hormonfüggő rákos betegségek kialakulását is megakadályozhatja.

A vörösbor nagy mennyiségben tartalmazza a resveratrolt, ha azonban nem szereti a bort, akkor más táplálékokkal és italokkal is magához veheti ezt a fantasztikus „kiegészítőt”, hiszen a szőlőben, az áfonyában, a földimogyoróban is megtalálható ez az antioxidáns vegyület.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük