fbpx

Amikor kezdődik a megfázásos időszak

Fiatal nő sálban, kék bőrkesztyűben ránk néz, kezében zsebkendő, lába alatt színes falevelek.

Amikor a nappalok rövidülnek és a fák színes lombja lassan a földre hull, nincs már messze a hideg évszak. Az ember meleg ruhába bújik, és siet gyorsan vissza a jó meleg lakásba. Amikor egy forró teával és egy takaróval felszerelkezve töltünk egy nyugodt, elmélkedős estét a kanapén, minden olyan békésnek és barátságos melegnek tűnik – ha nem volna a baktériumok és a vírusok világa. Ők utat találnak maguknak, és nem adják fel egykönnyen azt a törekvésüket, hogy megtámadjanak bennünket. Bőven találnak áldozatot a tömegközlekedésben, az iskolákban, az óvodákban és a munkahelyeken. Mit tehetünk, hogy ne fertőződjünk meg azonnal?

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Megelőzni jobb, mint szenvedni

Van néhány hatékony módszer arra, hogy a szervezetet ellenállóképesebbé tegyük:

  • Csodaszer a friss levegőn való mozgás. A különböző sportok erősítenek, és rendszeres alkalmazásukkal távol tartanak egyes betegségeket. Ha már megbetegedtünk, akkor is csodát tesz a friss levegő a szobában: az eldugult orr kissé megnyílik, és a köhögés is javul.
  • A szauna is nagyon népszerű, mert a puhány immunrendszerből igazi erőművet képes varázsolni.
  • Az egészséges és vitaminban gazdag étrend szintén megelőző hatású, és ezen felül sok más panaszra is nagyon ajánlott. Betegség alatt csak könnyű ételeket fogyasszunk, mert a nehéz étel csak újabb megterhelést jelentene a vérkeringésnek. A nikotint és az alkoholt teljesen hagyjuk el, ezek inkább rosszabbodáshoz vezetnek, mint gyógyuláshoz.
  • A gránátalma nagyon jó immunerősítő. Tanulmányok támasztják alá ennek az egyedülálló ízű gyümölcsnek a hatékonyságát.
  • Rendkívül fontos az elegendő folyadékfogyasztás. Ígéretes választás megelőzésre a bodzalé és a gyömbértea. Az ivás betegség esetén is nagyon fontos, mert a folyadék elfolyósítja a megakadt váladékot, és így az könnyebben távozik.
  • Azt, hogy a víz nemcsak kellemes, hanem hasznos és gyógyító is, már Sebastian Kneipp is felfedezte. A Kneipp-kúrákat bármikor alkalmazhatjuk otthon, és úgy érezhetjük magunkat közben, mint egy wellnesshétvégén.
  • Az orrnyálkahártyánk munkáját is megkönnyíthetjük már előre. A por, pollenek, baktériumok és vírusok elleni állandó harcban ugyanis időnként már túl van terhelve, így rendszeres orröblítésekkel hatékonyan támogathatjuk munkáját.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük