fbpx

Ásványfürdők a stressz csökkentésére

Fehér színű fürdősó egy tálkában, mellette fürdőkrém, zöld levél és egy virág.

A túl sok stressz különböző egészségügyi problémák okozója lehet. A mai rohanó világban egyre többen szenvednek krónikus stresszben. Ha szervezetünknek nem adjuk meg rendszeresen a nyugalmi fázist, amelyben energiával töltődhet fel, hamar eléri határait, ahol különféle betegségek lehetnek a következmények.

Ásványfürdők stressz ellen

A stressz csökkentéséhez fontos, hogy a stressz alapvető okát megtaláljuk és megszüntessük. Ehhez éppen időre és nyugalomra van szükség. Összhangba kell hoznunk testünket és lelkünket. Csak ha tudatosan időt szakítunk magunkra, akkor tudjuk a stresszes hétköznapokat egy pillanatra magunk mögött hagyni, és testünknek némi pihenést ajándékozni. Egy forró ásványfürdő hetente pár alkalommal egyszerű lehetőséget adhat arra, hogy lazítsunk és csökkentsük a stresszt. A meleg, az ásványok, az illóolajok a vízben valóságos csodát tehetnek.

A stressz elleni ásványfürdők összetevői

Ha fürdő segítségével szeretnénk csökkenteni a stresszt, figyelnünk kell a fürdő összetételére.

Magnézium

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely segíti a szervezetet a stressz oldásában. A magnézium általánosan lazító és nyugtató hatású. Javítja az alvásminőséget és a koncentrációs képességet. Mivel a magnézium könnyen felszívódik a bőrön keresztül, a magnéziumban gazdag ásványi fürdők jó lehetőséget teremtenek, hogy ellássuk vele a szervezetet. A magnéziumot például úgynevezett magnéziumolaj (magnézium-klorid) vagy magnézium-szulfát formájában tartalmazhatja a fürdőadalék.

Bázikus ásványi anyagok

A stressz révén a szervezetben savak képződnek. Ha nagyon sok a stressz, gyorsan túlsavasodás lehet belőle, amely sok egészségügyi probléma alapja lehet. Ezek megakadályozására egyrészt ügyelni kell az egészséges, antioxidánsokban gazdag és bázikus táplálkozásra, másrészt a szervezet savtalanítását támogathatjuk bázikus ásványfürdővel (pl. kalcium, magnézium, kálium, nátrium). A lúgos fürdő legalább 30 percig tartson.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Bentonit

Néhány ásványfürdőben bentonit is található adalékként. A gyógyföld ugyancsak a savtalanítást, a salaktalanítást és a méregtelenítést segíti elő, és ezzel szintén a stressz következményei ellen hat.

Illóolajok

Kiegészítésképp adhatunk a fürdőhöz néhány csepp illóolajat. Feltétlenül figyeljünk arra, hogy tiszta illóolajról legyen szó, vegyi adalékanyagok nélkül, amelyek károsíthatnák az egészséget. A citromfű, a macskagyökér és a levendula nagyon lazító, nyugtató hatásúak, és képesek csökkenteni a stresszt.

  1. Pingback: Természetes szerek mindennapi stressz ellen | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük