fbpx

Egyre többen fordulnak az alternatív kezelések felé

Homeopátiás golyócskák kiszórva egy üvegcséből, mellettük kamillavirág.

Egyre több beteg ember fordít hátat a modern orvostudománynak. Ennek oka egyrészt az alternatív gyógyászat sikereiben keresendő, másrészt az egészségtudatos emberek próbálják elkerülni a hagyományos gyógyszerek mellékhatásait.

Egyre inkább megnyilvánul az a vágy, hogy az emberre, mint egy egészre tekintsenek. Találják meg a betegség okát, és ne csupán egy tünetet kezeljenek. A fő kritikus pont, hogy a modern orvostudomány túlnyomórészt olyan gyógyszereket alkalmaz, amelyek a tüneteket csak elnyomják, sőt akár veszélyes mellékhatásaik vannak. A cél azonban egy egészséges ember kellene, hogy legyen, aki nem betegségben, a gyógyszeripartól való függőségben éli le az életét.

Ha szemügyre vesszük a leggyakrabban alkalmazott alternatív gyógyászati formát, a homeopátiát, megállapíthatjuk, hogy a homeopátiás gyógyszerek a hasonlóság elve szerint választódnak ki. Ez azt jelenti, hogy olyan szert választanak, amely az egészséges embereknél hasonló tüneteket vált ki, mint amilyenek a betegnél mutatkoznak. Vagyis a homeopátiás szerek hatásmódja egészséges embereken tesztelhető, hogy megtudjuk, milyen betegséget váltanak ki náluk. Ezeknek a hatóanyagoknak a hígításával működik a hasonlóság elve.

De nem csak a homeopátiás kezeléseknek van egyre több rajongójuk, a tradicionális kínai gyógyászat is egyre népszerűbb. Hogy a testünk magában hordozza a saját energiaforrását, az nem csak a tajcsiben és a csikungban mutatkozik meg, hanem abban is, hogy az energiát pl. az akupunktúrával újra a helyes irányba lehet terelni. A növénygyógyászat is a kínaiak által felfedezett tudás, amely a beteg embert ismét hozzásegíti az egészséghez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egy másik alternatív kezelési forma az oszteopátia (csontkovácsolás). Ez is növekvő érdeklődésnek örvend az alternatív szférában. Az oszteopaták abból indulnak ki, hogy az izomzat tökéletes összehangolása elhárítja az akadályokat a vér- és nyirokerekben, így ez optimális egészségi állapothoz vezet.

Hogy melyik alternatív kezelési formához is forduljon, az úgy tűnik, sok érintettnek nem igazán számít. Ma a gyógyulás kíméletes módja a cél.

 1. Nagy Béla

  TIENS Ősi kínai egészségvédelem, hagyományos kínai orvoslás! Vadhangyapor – “Mai” por, Jó hatással van a reumára, reumatoid betegségre, veseelégtelenségre, impotenciára, asztmára, cukorbetegségre, más olyan betegségekre, amelyek a immunrendszer meggyengülése miatt alakulnak ki. autoimmun betegségek, májbetegség, cukorbetegség, asztma, tüdőtágulás, Tbc, vesebetegség, szexuális zavarok, impotencia, meddőség, vérszegénység, hajhullás, kopaszodás, korai öregedés, influenza, AIDS, rosszindulatú daganatok, krónikus fáradtság, havi cikluszavar, fájdalmas menstruáció, rendellenes klimax, prosztatgyulladás, prosztata megnagyobbodás, bőrbetegségek, stressz

 2. kis rudolfne

  jobban hiszek az alternativ gyogymodban, a mai orvos tudománynak észre kellene venni, hogy nem stagnálni kellene a betegséget,hanem az egész emberi testnek kellene megadni azt a gyogymodot, hogy ne betegedjen más test része az embernek. ha valaki beteg, akkor valami nem jol müködik, a gyogyteák, és gyogygombák már az ősi kinai és indiai orvos tudományban megtalál-hato, miért nem ezt javasolják az embereknek, az akupunkturűát nálunk sokáig tiltották, pedig hány ember életét meg lehetne menteni,v. fájdalmát csökkenteni. az én régi rheuma orvosom, amikor kilépett az állami szférábol, akupunkturával gyogyitotta betegeit. milyen érdekes, talán öt ezer évet veszitettünk a győgyitás lehetőségétől.köszönettel kis rudolfné,aki sok gyümölcsöt eszik minden nap négy öt félétks gyogyteát iszik.

 3. Dallos Attila

  Én nem csodálkozom azon,hogy aki egy kicsit odafigyel magára,a természetre,az alternatív gyógyászatra, és a mai, csak tüneteket kezelő modern orvoslásra, hamar kiábrándul a “nesze gyógyszer, fogd meg jól” eljárásból.
  Na,- és ha még elolvassuk a gyógyszerek ezernyi más bajt is előidézhető mellékhatásait,hát akkor az illető padlóra is kerül…Ezt nem humornak szántam,ez sajna nagyon is elszomorító és legtöbb esetben realitás.Gondolom többen egyetértenek velem? Akkor most kiben és miben bízzunk,melyik orvoslás lesz az amitől az egész-ségünket valóban
  visszavárhatjuk? Nem lehet kérdés.

 4. Pingback: Ásványfürdők a stressz csökkentésére | Gyógyszer Nélkül

 5. Pingback: Oszteopátia – gyengéden gyógyító kezek | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük