fbpx

Az életünk lenyomatot hagy a bőrünkön

Szőke középkorú nő mosolyogva krémezi az arcát.

A bőrünk sok titkot elárul rólunk. Ha szeretnénk is eltitkolni, sok minden meglátszik rajta. Képet ad arról, hogy milyen táplálékokat fogyasztunk, iszunk-e rendszeresen alkoholt, mennyit tartózkodunk napon, hogyan ápoljuk a bőrünket és egyáltalán ápoljuk-e megfelelően.

A bőrünknek C-vitaminra is szüksége van. Ha nem viszünk be elegendő C-vitamint a szervezetünkbe, illetve magas zsír-, szénhidrát- és cukortartalmú az étrendünk, az bizony a bőrünkön is meglátszik. Azonban ha változtatunk az étrendünkön, akkor nagyon sokat tehetünk a bőrünk egészsége érdekében. Fogyasszunk antioxidánsokban bővelkedő táplálékokat, például halat, gyümölcsöt és zöldséget, hogy a bőrünk szép és fiatalos maradjon. Ezek a táplálékok ugyanis nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat.

Ápoljuk a bőrünket! Nemcsak a belső táplálás, hanem a külső ápolás is nagyon fontos. Használjunk C-vitaminban és E-vitaminban gazdag krémeket és a bőrünk hálás lesz. Ásványi anyagok közül pedig a szelénre lehet szükségünk, ugyanis megvédhet bennünket a nap káros hatásaitól. Ezek a tápanyagok az öregedés jeleit is segítenek visszafordítani, csökkentik a ráncokat és a bőr elszíneződését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rendszeres testmozgás nemcsak a fizikai egészségnek tesz jó, hanem a bőr egészségével is csodákat művel. Az edzés javítja a vérkeringést, amelynek kiemelkedő a bőrtápláló hatása. A jobb véráramlás több oxigént és tápanyagot szállít a bőrsejtekhez, ami megtámogatja a bőrt a kollagén építésében, ez pedig csökkenti a ráncok kialakulásának kockázatát.

Az éjszakai pihenés az arcunkon is tükröződik, ugyanis sokkal kisimultabb és ragyogóbb lesz az arcunk, ha minden éjjel legalább 7-8 órát alszunk.

Az összes bőrkárosodás kialakulásának legalább kilencven százaléka a nap káros hatásai miatt van. Azonban ha nem törődünk a fényvédelemmel, akkor még bőrrák is kifejlődhet. Télen és nyáron is használnunk kell fényvédőt. Legalább SPF 30-as fényvédőt használjunk, de ha különösen érzékeny a bőrünk, akkor nyáron használjunk SPF 50-es fényvédő krémet legalább az arcunkra.

A tudatos bőrápolás nagyon fontos. Legyen egy bőrápoló rutinunk, amelyet reggel és este is alkalmazunk. Használjunk hámlasztót, szérumokat, antioxidáns szérumot és hidratálókat, és persze a fényvédőről se feledkezzünk meg, ennek használata is legyen a napi arcápolási rutinunk része.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük