fbpx

Az omega-3 zsírsav hajra gyakorolt hatása

Középkorú hosszú hajú nő ül az ablaknál, háttérben fali akasztó vállkendőkkel és szalmakalappal.

Az omega-3 zsírsavak nagy mennyiségben megtalálhatók a halolajban. A halolaj nagyon pozitívan hat az egészségre, többek között a szív- és érrendszer egészségét védi, de a haj egészségét is segít fenntartani.

Kutatások igazolják, hogy a halolajban található omega-3 zsírsavak aktívan részt vesznek a haj növekedésében. Egy vizsgálatba olyan férfiakat és nőket vontak be, akik az úgynevezett androgén alopecia nevű betegségben szenvedtek. Voltaképpen ez a betegség kopaszságot okoz. A kísérleti időszakban a vizsgálati alanyok több kiegészítőt is kaptak, például halolajat, lenmagolajat, antioxidánsokat és melatonint. A tanulmány leírta, hogy a vizsgálati alanyoknál ezeknek a kiegészítőknek a hatására beindult a haj növekedése.

Egy másik vizsgálatban pedig a halolaj mellé C-vitamint és E-vitamint is kaptak a vizsgálatban résztvevő személyek, akiknek mintegy 62 százalékánál beindult a hajnövekedés.

A halolajjal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nemcsak a haj, hanem a köröm növekedését is segíti, illetve fenntartja annak egészségét. Az omega-3 halolajjal kapcsolatban úgy vélik, hogy elősegíti a haj növekedését, segít megerősíteni a hajszálakat és még a szőrtüszőket is táplálja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A halolajban található omega-3 zsírsavak nemcsak a hajnövekedést segítik elő, hanem a hajhullást is segítenek megállítani. Ez annak köszönhető, hogy a halolaj alapvető tápanyagokat és fehérjéket biztosít a szőrtüszők és a bőr számára. Ezen kívül megakadályozza a szőrtüszők hajhullást okozó gyulladását, és stimulálja a fejbőr vérkeringését, ami pedig a haj növekedését fokozza.

Három tanulmány is beszámolt a halolaj pozitív hatásairól. Az egyik vizsgálatban az alanyoknál hajnövekedést és csökkent hajhullást tapasztaltak. A másik vizsgálatban csökkent hajhullásról és megnövekedett hajsűrűségről számoltak be.

A halolaj további előnye a fenti pozitív hatások mellett, hogy a hajat ragyogóan fényessé varázsolja.

Hogyan fogyasszunk halolajat? A legjobb, ha minél többször kerül olajos hal az asztalunkra, azaz a természetes források biztosítják számunkra az omega-3 zsírsavakat. A legjobb ilyen szempontból a lazac, a makréla és a hering. Kaphatóak azonban kiváló természetes halolaj-készítmények is, amelyek koncentráltabb formában tartalmazzák a hatóanyagokat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük