fbpx

Bőrtápláló vitaminok – koenzim-Q10, C-vitamin, E-vitamin

Fiatal nevető nő egy rakás gyümölcsbe temetve, csak az arca és a keze látszik ki.

Nem mindig volt ilyen nagy kultusza a bőrápolásnak. A mai fiatalok többsége nemcsak egészségtudatos, hanem a bőrápolásra is odafigyel. A bőrünk védelmét soha nem késő elkezdeni. Jól tesszük, ha odafigyelünk a bőrünk táplálására, amit a bevitt tápanyagokkal és táplálékokkal érhetünk el. Mutatjuk is, hogy milyen tápanyagokra és táplálékokra van a bőrünknek szüksége.

A koenzim-Q10 kiemelt szerepet játszik abban, hogy az elfogyasztott táplálékokat energiává alakítsa. Egy erős antioxidánsról van szó, amelynek fontos szerepe van a bőröregedés megelőzésében, és az oxidatív károsodás ellen is védelmet nyújt a bőr számára. A koenzim-Q10 csökkenti a finom vonalakat és jelentősen javítja a bőr textúráját.

A C-vitamin is egy erős antioxidáns, amely védelmet jelenthet a bőr számára a napkárosodással és az oxidatív stresszel szemben. Serkenti a kollagéntermelést és elősegíti a bőr rugalmasságának és az arcbőr egyenletességének fenntartását.

A bőrünknek polifenolokra is szüksége van. A polifenolok is erős antioxidáns hatással rendelkeznek, amelyek védelmet jelentenek a bőr számára a káros hatású UV-sugarakkal szemben. Ilyen polifenol a kurkumin, a fenolos savak és a rezveratrol.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A karotinoidok is erős antioxidánsnak számítanak. Ezek A-vitaminná alakulnak a szervezetben, ami azért lényeges, mivel a C-vitamin mellett erre a vitaminra is nagy szüksége van a bőrünknek. A karotinoidok csoportjába tartozik a béta-karotin, a retinol és a likopin, amelyek megvédik a bőrt a nap káros hatásaitól, és a segítségükkel az öregedési folyamatok is jelentősen lelassulhatnak.

Az E-vitamin a másik kitűnő antioxidáns, amelyre a bőrünknek szüksége van. C-vitaminnal együtt alkalmazva fejti ki legjobban a kedvező hatásait.

A D-vitamin is nagyon előnyös a bőr egészségére nézve. Létfontosságú szerepet játszik a bőr védőgátjának kialakításában, illetve az UV-károsodás ellen is védelmet élvezhetünk általa.

Ezeket a vitaminokat természetes úton ajánlott bevinni a szervezetbe. Fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt, hiszen ezek tartalmazzák a legtöbb, a szervezet számára hasznos tápanyagot, köztük a fent említett vitaminokat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük