fbpx

Elmúlik az idegesség, ha illóolajokat használunk

Fapadlón kisebb-nagyobb, folyadékkal telt üvegcsék, mellette famozsár levelekkel, virágokkal.
Manapság stresszes világban élünk. Mindig történik valami a világban, ami miatt idegesek lehetünk. A folyamatos stressz azonban nagyon nem tesz jót az egészségünknek. Mit tehetünk? Szedjünk nyugtatót? Semmiképpen sem, hiszen hosszútávon nem jelent megoldást, csak még jobban tönkretesszük az egészségünket. Az illóolajokra ősidők óta számíthatunk, hiszen rengetegféle betegségre és egészségügyi gondra használhatjuk azokat.

Az illóolajoknak kiemelkedő szerepe van például a mentális egészség és wellness megteremtésében és a jó egészség fenntartásában. Aromaterápiás hatásuk kiemelkedő. Csakis ily módon használjuk azokat, mert belsőleg tilos az illóolajokat fogyasztani!

A citrusfélék közül például a narancs és a bergamott nagyon hasznos illóolaj az idegesség, a szorongás enyhítésére, megszüntetésére. A bergamott védelmet jelent az agy, az agysejtek számára és szorongásoldó hatása is kiemelkedő.

Már a rózsa látványa is örömet okoz az embereknek, a rózsaillóolaj pedig boldogságot csempészhet az életünkbe. A rózsa illóolaja terpéneket, flavonoidokat, és antociánokat tartalmaz, azaz olyan vegyületeket, amelyek nagyon pozitívan hatnak az egészségre. A rózsa illóolaja emeli a hangulatot, ellazítja az elmét, csökkenti a szorongást, és ha szexuális diszfunkcióval küzdünk, akkor is nagyon hasznos és hatásos lehet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A keserű narancs szintén a citrusos illóolajok táborát gyarapítja. Az illóolaj linolént és linaloolt tartalmaz, amelyek nyugtató hatása kiemelkedő. Ez az illóolaj segíti, hogy könnyebben és gyorsabban elaludjunk, illetve nagyon hasznos lehet azoknak a hölgyeknek, akik a posztmenopauza szakaszába léptek, mivel enyhíti a szorongást és remekül oldja a feszültséget.

A tömjén szintén segít a stressz oldásában, mégpedig úgy, hogy csökkenti a szervezetben a stresszhormonok magas szintjét. A tömjén ezen kívül a jobb alvást is biztosítani tudja.

A nők gyakrabban feszültek, mint a férfiak. Számukra kiváló megoldás lehet a feszültség oldására a muskotályzsálya illóolaja, amely enyhíti a görcsöket és szabályozza a szervezetben a stresszhormonok szintjét.

A bazsalikom nemcsak finom, de egészséges is. A szent bazsalikom illóolaja pedig a lelki egyensúly kialakításában lehet a segítségünkre, ugyanis csökkenti a stresszt, fokozza a hangulatot és még a memóriagondjainkat is segít megoldani.

 1. Kovács Edit

  Köszönöm a segítséget és válaszukat is egyben.
  Hol lehet szent bazsalikomot vásárolni? S tömjént és keserű narancs olajokat?
  (Kb. mennyi az ára?)
  Hogyan kell használni ezeket az illó olajokat?

  1. Kedves Edit! Ha beírja a böngészője keresőjébe, több webáruházat is talál, ahol kaphatóak ezek az illóolajok, ott minden további információt is megtalál róluk.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük