fbpx

Emésztést segítő és immunrendszert támogató kivi

Szürke-fehér csíkos konyharuhán három kivi és egy fehér vágódeszka, rajta félbevágott és darabolt kivik és egy kés.

A kivi ma már nem csak télen elérhető. Amennyiben az év minden szakában szeretnénk feltölteni a vitamin- és ásványianyag-raktárainkat, mindenképpen gondoljunk a kivire, mivel nagyon sok értékes tápanyagot, azaz vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

A kivi bővelkedik egy antioxidáns vitaminban, a C-vitaminban, amely aktívan hozzájárul a sejtek egészségének fenntartásához, illetve az immunrendszert is megtámogatja és még a gyorsabb sebgyógyulást is elősegíti.

Egy másik antioxidáns vitaminban, E-vitaminban is gazdag, amely nemcsak a bőr szépségét, hanem az immunrendszeri egészséget is segít megőrizni. A folát is nagy mennyiségben van jelen a kiviben, amely pedig a vörösvértestek képződésében vesz aktívan részt. Kalciumban is bővelkedik, amely a csontok és a fogak építőeleme, illetve sok káliumot is tartalmaz a kivi, amely pedig a vérnyomást szabályozza, így tartva fenn a szív egészségét.

A kivi a segítségünkre lehet az asztma kezelésében. A hozzáértők úgy vélik, hogy ezt a hatását a nagy mennyiségű C-vitamin-tartalmának köszönheti, ugyanis ez a vitamin jótékony hatással van a tüdőfunkcióra. A kivi rendszeres fogyasztása csökkentheti a zihálás mértékét asztmás embereknél.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kivi nagyon sok rostot tartalmaz, ami az emésztésre van nagyon jó hatással. Egy olyan enzim is jelen van ebben a déligyümölcsben, amely a fehérjeemésztést segíti.

A kiviben tehát sok C-vitamin található meg, amely egy immunrendszert támogató alapvető tápanyag, így erősítve szervezetünk védelmi vonalát a különféle kórokozókkal és fertőzésekkel szemben. A kivi csökkenti a megfázás és az influenzaszerű betegségek kialakulásának kockázatait.

Ennek a déligyümölcsnek nagy szerepe lehet a vérnyomás szabályozásában is, hiszen olyan bioaktív anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik a magas vérnyomást. Hosszútávon élvezhetjük a gyümölcs pozitív hatásait, mivel vérnyomás-szabályozó hatása csökkenti a stroke és a szívroham kialakulásának kockázatait.

A kivi a véralvadásban is közreműködik, mégpedig ténylegesen csökkenti azt. A vér zsírtartalmának a csökkentésében is jelentős a szerepe. Ezekkel a hatásokkal a szív egészségét védi ugyancsak. Kutatások szerint az aszpirinnek is hasonló hatásai vannak, mint a kivigyümölcsnek.

1 hozzászólás

  1. Balogné Kati

    Azt vettem észre, hogy mióta itthon is termesztik kereskedelmi célból is, egyre drágább az ára ami miatt szerintem kevesebben vásárolnak belőle!!! Pedig az lenne logikus, hogy mivel nálunk is megterem ezért az ára is kedvezőbb,de sajnos nem így van,sokan nem engedhetik meg maguknak egyébként is igen csak finom gyümölcsöt!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük