fbpx

Energiát adó és fókuszt növelő gyógynövények

Fakanálban szárított aranygyökér, mellette a virágos növény.

Mindenkinek ismerős lehet, amikor szeretnénk jobban teljesíteni, de néha nagyon nehezen megy. Fogjuk az időjárásra, a nem elegendő éjszakai alvásra és a tengernyi teendőnkre, de végül mindig ugyanaz a vége. Szinte alig van energiánk, napról napra fáradtabbak vagyunk, és hiába keressük, nem találjuk a megoldást. Pedig igenis léteznek nagyon jó megoldások az energiahiány leküzdésére. A cikkben most ilyen gyógynövényeket mutatunk be.

Az egyik legjobb gyógynövény, amit fogyaszthatunk, ha kevés az energiánk, a ginszeng. A ginszeng olyan vegyületekben gazdag, amelyek fokozzák a teljesítményt és kiemelkedő az energianövelő hatásuk. Ezen kívül a koncentrációt is megnöveli és a hangulatot is szabályozza.

A zsálya jó hatással van a kognitív funkciókra. Gyógyító tulajdonságait a rozmarinsav, a kámfor, a kvercetin és az apigenin adja. A zsálya javítja a hangulatot, fokozza a memóriát és csökkenti a mentális fáradtságot.

A borsmenta-illóolaj aromaterápiás hatásait használhatjuk ki. Ily módon a gyógynövény segít az energiaszint emelésében, a hangulat fokozásában, illetve a teljesítmény és az éberség növelésében.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rozmaring-illóolajnak szintén az aromaterápiás hatásait élvezhetjük. A gyógynövénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy javítja a kognitív funkciókat, illetve a memóriára is pozitív hatást gyakorol.

A hagyományos orvoslás évszázadok óta alkalmazza az aranygyökér nevű gyógynövényt. Javítja az agy működését, csökkenti a mentális fáradtságot, növeli az energiaszintet, javítja a koncentrációt és még a hangulat szabályozásában is kulcsszerepe van ennek a gyógynövénynek.

Az ashwagandha is nagyon sok téren lehet a segítségünkre, ugyanis javítja az alvás minőségét, megnöveli a mentális éberséget és még a teljesítmény fokozásában is számíthatunk erre a gyógynövényre.

A gotu kola nevű gyógynövényt már hazánkban is lehet kapni. Nagyon sok csodálatos gyógyhatással rendelkezik, többek között javítja a memóriát, a hangulatot, fokozza a koncentrációt, illetve mentálisan és testileg is energiát szolgáltat a szervezet számára. Különösen az idősebb személyeknél tapasztalták meg ezeket a pozitív hatásokat.

1 hozzászólás

  1. Szuhay Péter

    Személyes tapasztalatom, hogy a kora este vacsorához elfogyasztott nyers fokhagyma is élénkítő hatású. Biztos tágítja az agyi ereket is. Csak reggel nem ehetem, ha emberek közé megyek….

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük