fbpx

Energiát szolgáltató táplálékok

Faasztalon fehér tojástartóban megkezdett lágytojás, mellette kanál, tojáshéjak, háttérben barna kenyér.

Előfordul, hogy egy-egy nap nagyon sok a dolgunk, viszont csak nagyon kevés az energiánk. Ilyenkor sokan döntenek a kávé mellett, és egyik csészével isszák a másik után. A túl sok koffein lehet, hogy eleinte felpörget, aztán viszont egyre stresszesebbnek és idegesebbnek érezzük magukat. A legjobb megoldás ilyen esetben, ha olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek energiát szolgáltatnak a szervezetünk számára. Mutatjuk is, melyek ezek!

Reggelire fogyaszthatunk egy tál zabkását, mivel rendkívül egészséges táplálékról van szó, hiszen tele van értékes rostokkal és tápanyagokkal. Nem mellesleg csak nagyon lassan emészthető, így folyamatosan biztosítja a testünk számára azt az energiát, amelyre olyan nagy szükségünk van.

Reggelire nyugodtan ehetünk tojást is, mivel nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét. Ez a táplálék is könnyen eltelít, és a zabhoz hasonlóan csak lassan, apránként szabadítja fel az energiát a szervezetünkben.

Léteznek olyan vitaminok, amelyek szintén energiát biztosítanak a szervezetünk számára. Ilyen például a B12-vitamin is, amely sok esetben főleg az idősebb emberek szervezetéből hiányzik. Lehet, hogy sokan nem kedvelik a májat, de tudnunk kell, hogy a máj gazdag forrása ennek a vitaminnak, ráadásul energiát is szolgáltat a testünk számára.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A bab is nagyon hasznos táplálék lehet amennyiben csak kevés az energiánk. Ez a táplálék nagyon sok fehérjét tartalmaz, nem beszélve a magas rosttartalmáról, amelynek nagy szerepe van az emésztés lassításában. A sejtjeinknek magnéziumra van szüksége, hogy energiát termeljenek. A bab azért is nagyon jó választás, mivel tele van magnéziummal, és ez az ásványi anyag szintén energiával látja el a szervezetünket a nap folyamán.

Ha a munkahelyen úgy érezzük, hogy mindjárt elalszunk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy elfogyasztunk egy-egy marék diót. Magas rosttartalma miatt nemcsak nem érezzük magunkat éhesnek, de a benne lévő nagy mennyiségű omega-3 zsírsav szintén kiváló energiaforrás.

Ha mindenképpen valami nassolnivalóra vágyunk a munkahelyen, akkor ne édességet fogyasszunk, hanem részesítsük előnyben a bogyós gyümölcsöket, amelyek magas antioxidáns-tartalommal bírnak. Ezek az egészséges gyümölcsök is segítenek abban, hogy energikusak maradjunk.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük