fbpx

Férfiak veszélyben: a kimerültség és a stressz szívrohamot is okozhat

Egy irodában egy fáradt öltönyös férfi fejét tartja a kezével, próbál dolgozni, papírra írni, mellette papírok repülnek.

A férfiak hajlamosak túlhajtani magukat a munkában. Érzik, hogy fáradtak, tudják, hogy kimerültek és pihenniük kellene, de minden egyes nap elmennek dolgozni, még akkor is, ha legszívesebben ágyban maradnának és pihennének. Sajnos a testünket nem lehet és nem is szabad a végtelenségig kizsigerelni, mivel ennek meglesz a következménye. A kimerültség és a tartós fáradtság ugyanis jelentősen megemeli a szívroham kialakulásának kockázatát férfiaknál.

Hiába él valaki egészségesen, ha közben kimerült és állandóan fáradt. A fáradtság és a kimerültség ugyanis megemeli a szív- és érrendszeri kockázatokat és ezzel a szívinfarktus kialakulásának az esélye is megnövekszik.

A kimerültség nemcsak a sok munka miatt keletkezhet, hanem a magas szintű stressz miatt is. A folyamatos stressz számos ok miatt kialakulhat, akár személyes ügyek, pénzügyi gondok, munkahelyi problémák mind-mind megemelhetik a szintjét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az már korábban is bebizonyosodott, hogy a magas stressz-szint, a folyamatosan jelenlevő feszültség mind a férfiak, mind a nők esetében okozhat szívrohamot. Nőknél a stroke, míg férfiaknál inkább a szívroham a gyakoribb.

Hogyan okozhat a stressz szívrohamot? A folyamatosan fennálló feszültség állandóan magas szinten tartja a vérnyomást, ami szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, szívrohamhoz és stroke-hoz vezethet.

A magas stressz-szint ezen kívül oka lehet az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának is. Ezeknek a betegségeknek lehet szív- és érrendszeri megbetegedés a szövődménye, ami pedig szintén vezethet szívrohamhoz.

Az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség és az elhízás együttesen pedig tovább fokozzák a kockázatokat, hiszen gyulladást keltenek a szervezetben, ami szintén szív- és érrendszeri betegségek kockázatai tényezője lehet.

Nagyon lényeges, hogy a férfiak is megnyugodjanak és ne stresszeljenek állandóan, illetve, ha azt érzik, hogy nagyon fáradtak, hagyjanak ki egy-két napot és pihenjenek, lazítsanak.

A kimerültség és a stressz a legrosszabb kombináció, hiszen jelentősen megnöveli a szívroham kialakulásának kockázatát. Tanuljon meg lazítani, kikapcsolni és ha lehet, teremtsen magának énidőt, hiszen nemcsak a nőknek és nemcsak a gyerekeknek, hanem a férfiaknak is jár a pihenés.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük