fbpx

Hatékony vércukorszint-csökkentők

Fiatal nő a napraforgómezőn egy lyukacsos kalapot tart a kezében, amelyen átsüt a nap.

Napjainkban sokan szenvednek cukorbetegségben. Ilyenkor a glükóz szintje megemelkedik a szervezetben, ez viszont annak a következménye, hogy a testünk nem termel elegendő inzulint, vagy nem képes megfelelően használni ezt a hormont. Ha a vércukorszint megemelkedik a szervezetben, az nagyon sok egészségügyi problémát generálhat. A magas vércukorszint hatással van a testsúlyra, a látásra és a szív, illetve az erek egészségére.

A vércukorszint szabályozásában nagy szerepe van a rendszeres testmozgásnak, de sok más kiegészítő is a segítségünkre lehet, ha szeretnénk stabilizálni a vércukorszintünket. Az egyik ilyen gyógynövény nem más, mint az Aloe vera. A gyógynövény javítani tudja a glikémiás kontrollt azoknál, akik inzulinrezisztenciában vagy 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. A vércukorszint szabályozására fogyasszunk rendszeresen Aloe vera gélt.

A fahéj szintén hasznos lehet a prediabéteszben szenvedők számára, hiszen aktívan részt vesz a vércukorszint szabályozásában és ezzel a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében.

A D-vitamin napfény hatására keletkezik az emberi szervezetben, és kiemelkedő szerepe van a csontok egészségének fenntartásában. A D-vitamin hiánya nagyban közrejátszik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában. A D-vitamin javítani tudja az inzulinérzékenységet, csökkenti a glükózszintet és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatait.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A magnézium egy olyan ásványi anyag, amelynek nagy szerepe van a vérnyomás szabályozásában, az izomműködésben, a normál szívritmus fenntartásában és a vércukorszint stabilizálásában. A magnéziumot is tartalmazó étrend a cukorbetegség alacsonyabb kockázatával jár együtt.

A króm egy másik ásványi anyag, amelynek szintén hatása van a glikémiás kontrollra 2-es típusú cukorbetegeknél. Az alfa-liponsav egy olyan vegyület, amely az emberi szervezet minden egyes sejtjében jelen van, és közreműködik abban, hogy a glükóz energiává alakuljon.

Az amerikai ginszenget már évezredek óta alkalmazza a kínai és az indiai hagyományos orvoslás. A ginszeng hatékony lehet a fertőzések leküzdésében, de a kutatások azt mutatják, hogy eredményesen kezeli a cukorbetegséget is.

A keserű dinnyét pedig a cukorbetegség gyógynövényeként is emlegetik, mivel olyan diabéteszellenes anyagokat tartalmaz, amelyeknek hatása van a vércukorszint csökkentésére.

  1. Szuhay Péter

    Meglepő lehet, de gyors, átmeneti vércukor szint csökkentő hatása van a gyapjas tintagombának (coprinus comatus).

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük