fbpx

Libidófokozás nem csak a menopauza időszakában – szegfűszeg, szerecsendió, macagyökér, golgotavirág

Ágyban fehér paplan alatt ellenkező irányba forduló férfi és női talppár.

Sok nő számára valóban sok változást hoz az a bizonyos változókor. Ha rendben van a házasság és a házasfelek mindenről tudnak nyíltan kommunikálni, akkor ezt is könnyedén átvészelik, már ha vannak kellemetlen tünetek, hiszen nem mindenki észlel hőhullámokat és egyéb szimptómákat, illetve a nemi vágy sem mindig csökken, sőt, sokan számolnak be javulásról ilyen téren.

Nem könnyű ez a téma senkinek, de nem is olyan dolog, amiről nem lenne szabad, nem kellene beszélni. Sajnos azonban sok nő nem kommunikál ezzel kapcsolatban a párjával, aki csak azt érzékeli, hogy valami megváltozott. Beszélni kell erről is, a férfiaknak is tudniuk kell, hogy milyen változásokon megy keresztül ilyenkor egy nő és azt is tudnia kell mindkét félnek, hogy egy bizonyos életkor betöltése után sem szűnik meg az élet. Érvényes ez a házaséletre is, habár ez minden kapcsolatban változó, hiszen olyan is előfordul, hogy egyik fél sem kívánja már az együttléteket, míg olyan házasságok is akadnak, ahol csak az egyik fél szeretne a párjával romantikázni, míg a másik fél nem.

Nem szabad ezt a témát elhanyagolni, ugyanis a szexuális együttlét nem csak egy gyorsan kipipálandó feladat, nem egy kényszer kell, hogy legyen, hiszen mind lelkileg, mind testileg olyan töltetet ad, amely nemcsak kapcsolatépítő jelleggel bír, hanem a testi és a lelki egészségre is pozitívan hat. Ha csökken a libidó, az ellen sokat tehetünk, és a gyógynövények ilyenkor is a segítségünkre lehetnek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A sáfrány is egy ilyen libidófokozó gyógynövény, azaz afrodiziákum. Készíthetünk belőle teát vagy megfűszerezhetjük vele a salátánkat, a húsételt, amelyet egy romantikus vacsora keretében fogyaszthatunk el a kedvesünkkel.

A szerecsendió szintén növeli a szexuális vágyat. A kutatások során azt írták le, hogy a gyógynövény a szexuális aktivitás fokozásában vesz aktívan részt.

A szegfűszeget az ázsiai országokban előszeretettel fogyasztják a libidó fokozására, de ez az érdekes illatú fűszer másban is élen jár, ugyanis növeli a szexuális étvágyat és a merevedési zavart is orvosolja.

A nemivágy-csökkenés gyakran összefüggésbe hozható a szorongással és azzal, hogy az illető nem tud kikapcsolni, ellazulni. A golgotavirág minden ilyen jellegű problémán segíthet.

Szintén az ázsiai országokban használják a macagyökér nevű gyógynövényt. Azoknál a posztmenopauzába lépő nőknél is jelentős javulás állhat be a hatására, akik szexuális diszfunkciót tapasztalnak. A gyógynövény a hormonháztartást teszi rendbe, hiszen sok esetben a felborult hormonrendszer az oka a szexuális problémáknak.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük