fbpx

Megoldások száraz bőr ellen

Fiatal, hosszú hajú nő repedezett bőrrel visszanéz a válla fölött.

A száraz bőr nemcsak nem nyújt szép látványt, de nagyon kellemetlen is, hiszen egy ilyen bőr gyakran viszket és válik irritálttá. A száraz bőr kialakulásában sok tényező játszik kiemelkedő szerepet, de van megoldás. Cikkünkből megtudhatja, mi okozhat száraz bőrt és milyen megoldások léteznek a probléma orvoslására.

A száraz bőr problémája minden életkorban kialakulhat, azonban idősebb korban nagyobb erre az esély. 50 éves kor fölött a bőr valóban sokkal szárazabbá és ezáltal sokkal sérülékenyebbé is válik. Azoknál az idősebb személyeknél, akiknél fennáll a cukorbetegség vagy a vesebetegség esélye, sokkal nagyobb a kockázata a száraz bőr kialakulásának.

Sokan szenvednek ekcémától, ami önmagában is oka lehet a szárazbőr-problémának. Az ekcémát a leggyakrabban valamilyen allergiás reakció okozza. Ezt a bőrbetegséget sok minden kiválthatja, például mosószer, parfüm, vegyszerek, ékszerek. Mindenképpen kerülni szükséges az irritáló anyagot és nagyon fontos, hogy rendszeresen hidratáljuk a bőrt, ha ekcémától szenvedünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A száraz bőr, illetve a krónikus bőrproblémák kialakulásában jelentős szerepe lehet a munkánknak is. Ha olyan anyagokkal dolgozik valaki, vagy a hőmérséklet nem megfelelő a munkahelyen, szintén kiválthat száraz bőrhöz kapcsolódó tüneteket. Mindenképpen fontos, hogyha olyan a munkahelyünk, megfelelő védőöltözetet használjunk, már ha nincs más megoldás, azaz hogy munkahelyet váltsunk.

A száraz bőr kialakulásában nagy szerepet játszik, ha gyakran fürdünk vagy zuhanyozunk forró vízben, a forró víz ugyanis kiszárítja a bőrt. Próbáljunk meg langyos vízben zuhanyozni. Akinek száraz a bőre, ne zuhanyozzon sokáig, mert ez is lehet az oka a szárazbőr-problémának és az ekcéma kialakulásának.

A dohányzás az egyik legrosszabb dolog, amit a bőrünkkel tehetünk. A dohányzás csökkenti a vér áramlását, rossz hatással van a keringésre. Nem elég, hogy a bőr gyorsabban és hamarabb kezd el ráncosodni, még szárazzá is válik.

Ha száraz a bőrünk, akkor figyeljünk oda, hogy minél kevesebbet áztassuk vízben. Mosogatáshoz, takarításhoz használjunk gumikesztyűt és mindennap rendszeresen hidratáljuk a bőrünket. Olajokkal és krémekkel puhíthatjuk a száraz, berepedezett bőrt.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük