fbpx

Szabadítsa fel a boldogsághormonjait! Mutatjuk is hogyan

Háttérben egy fiatal lány hason fekve várja a masszőrt, előtte egy tálcán virág, illóolajok és fürdősók tálakban.

Az örök fiatalság forrása nem létezik, vannak viszont olyan módszerek, melyek segítségével boldogabbak lehetünk. Néha bennünk rejlenek, néha keresnünk kell. Lehetnek olyan egyszerű dolgok is, melyek egy kéznyújtásra vannak tőlünk, akár egy kínálkozó jó lehetőség, egy finom étel vagy ital, egy csodás illat, amelyek elősegítik, hogy azok a bizonyos endorfin hormonok az ereinkben száguldjanak és mosolyra fakasszanak bennünket. Mutatunk néhány dolgot, melyek segíthetnek, ha nem vagyunk jó passzban, de mosolyra és boldogságra vágyunk.

A gyógynövények támaszaink lehetnek ebben a helyzetben is. Ahhoz, hogy endorfin, azaz boldogsághormon szabaduljon fel a szervezetünkben, csökkentenünk szükséges a stresszhormonok szintjét. Semmiképpen ne használjunk erre gyógyszert, sokkal inkább bízzunk a gyógynövények erejében.

A ginszenget már ősidők óta használják az emberek erre a célra, nem véletlenül. Ez a gyógynövény ugyanis nemcsak a stresszt csökkenti, de a boldogsághormonokat is felszabadítja a szervezetünkben. Így segít boldogabbá tenni bennünket, miközben fokozza a mentális teljesítményt, sőt még a koncentrációt is javíthatja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A stressz egyik kellemetlen negatív hatása, hogy csökkent a nemi vágy, ezzel szemben a szeretkezés növeli a boldogsághormonok szintjét. Így mindenképpen érdemes ráhangolódni az együttlétekre, mert sok vidámságot csempészhetnek az életünkbe. Az intim pillanatok, az ölelés, az érintés, a csók mind-mind segíthet az ellazulásban és még a testi fájdalmat is csökkentik.

A szemléletünk is fontos lehet. Lehetőleg ne csak a nagyobb történéseket, változásokat vegyük észre, hanem a kisebb pozitív eseményeket is, hiszen minél többet nevetünk és mosolygunk, annál boldogabbak lehetünk. Örüljünk, mosolyogjunk minél többet, lássuk meg mindenben a jót, és kezdjünk minden napot optimistán. Ha a jó dolgokra fókuszálunk, szinte bevonzzuk azokat az életünkbe. Nevessük otthon is sokat és hangosan, a nevetésnek ugyanis ereje van.

Az aromaterápiának hihetetlen hatása van az emberi szervezetre. A levendula például nagyon hatékony a stresszoldásban. Ez a gyógynövény segíthet, hogy megnyugodjunk, hogy a lelkünk lecsillapodjon egy hosszú és fárasztó nap után. Belélegezhetjük az illóolaját, aludhatunk levendulapárnán, használhatunk levendula tusfürdőt, szórhatunk levendulabombát a fürdővizünkbe és kortyolgathatunk esténként lefekvés előtt levendulateát. Vegyünk kellemes fürdőt, díszítsük fel a kád környezetét, csepegtessünk illóolajokat a vízbe, hogy ellazulhassunk és még jobban érezhessük magunkat.

Valójában számtalan módon ellazulhatunk. Sokat segítünk magunkon, ha tudatosan törekszünk erre. Csak rá kell találnunk azokra a módszerekre, amely nekünk a legjobban beválnak.

1 hozzászólás

  1. Prohászka Rózsa

    🌹🌹🌹 Csak az ilyen oldal érdekel!!! Ez a régi, itt megtalálok mindent ami engem érdekel!!! Nem érdekelnek a reklámok!!! Kisnyugdíjas vagyok!!!

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.