fbpx

Tények és tévhitek a ráncokkal kapcsolatban

Őszülő nő mosolyogva könyököl.

Nagyon sokan csak azért nem mosolyognak, mert azt gondolják, hogy ezzel a módszerrel késleltethetik az öregedési folyamatokat és ezzel a ráncok is sokkal később jelennek meg. Pedig a ráncok akkor is jönnek, ha nem akarjuk, akkor is elkezdődnek azok a bizonyos öregedési folyamatok, ha sokféle praktikát bevetünk annak érdekében, hogy minél később jelenjenek meg a ráncok és a finom vonalak.

A bőr is öregszik, emiatt is jelennek meg a ráncok, hiszen az arc térfogata is jelentősen lecsökken. A rendszeres bőrápolással és az egészségtudatos élettel is sokat tehetünk az öregedési folyamatok lassításáért. Most lássunk néhány olyan mítoszt, amelyek a ráncokkal kapcsolatban alakultak ki.

Sokan azt gondolják, hogy a ráncos bőr is öröklődik, azaz ha a szüleink korán ráncosodtak, akkor bennünket is korán utolérnek az öregedési folyamatok. A szemszínt és a hajszínt lehet örökölni, de a ráncokat egyáltalán nem. A ráncok azonban nálunk is idejekorán megjelenhetnek, amennyiben nem fogyasztunk antioxidánsokban gazdag táplálékokat, ha nincs egy a bőrtípusunknak megfelelő bőrápolási rutinunk, és ha fittyet hányunk a fényvédelemre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Nincs egyetlen tökéletes bőrápolási rutin. A híres influenszerek előszeretettel osztják meg a közönséggel a saját bőrápolási, anti-aging rutinjukat, de ne gondoljuk azt, hogy ami nekik bevált, majd nekünk is be fog. Ez egyáltalán nincs így. Először is meg kell tudnunk, hogy milyen a bőrtípusunk és lehet, hogy többféle terméket is ki fogunk próbálni, mire megtaláljuk az arcbőrünknek megfelelőeket.

A külső és belső hidratálás segít a ráncok kivédésében. Sajnos nincsenek csodaszerek, egyszer mindenki megöregszik és ráncos lesz. A belső hidratálás, azaz az elegendő vízfogyasztás és a külső bőrhidratálás nagyon hasznos az egészségünk és a bőrünk egészségi állapotának fenntartása szempontjából, viszont egyik sem állítja meg az öregedési folyamatokat, csupán lassítja azokat. Ha mellette még a napvédelemre is odafigyelünk és nem dohányzunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy még 50 vagy akár 60 évesen is szép bőrünk lesz.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük