fbpx

Természetes fejfájás-csillapítók

Háton fekvő fiatal nő fejét masszírozzák.

A fejfájás sok mindennel összefügghet. Ilyen lehet például, ha nem iszunk elegendő vizet a nap folyamán, ha magas a vérnyomásunk, de akkor is fájhat a fejünk, ha túl sokat idegeskedünk vagy nagyon feszesek a nyak- és a vállizmaink.
A fejfájást kiválthatja még a rossz testtartás is, ha túl sok koffeines kávét iszunk, de az időjárás változásai és a mozgáshiány is oka lehet a fejfájás kialakulásának.

Kutatások igazolják, hogy a napi két csésze koffein még akár jót is tehet az egészségünknek, azonban ha ennél több kávét iszunk, az még inkább fokozza a stressz-szintünket. Aki pedig egyébként is hajlamos a migrénre, a sok kávétól csak tovább fokozódhat a fejfájása.

A dehidratáció is oka lehet a fejfájás kialakulásának. Naponta legalább 2 liter vizet kellene ahhoz elfogyasztanunk, hogy ne legyünk dehidratáltak. Ha pedig a kiszáradás veszélye fenyeget bennünket, akkor mindenképpen pótoljuk az elektrolitokat is.

Amennyiben a váll vagy a nyak izmai megfeszülnek, úgy ezek is generálhatnak erős fejfájást. A hideg és a meleg borogatás azonban sokat segíthet a probléma enyhítésében.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A migrénes vagy az egyszerű fejfájás csillapításában egyes illóolajok is segíthetnek. Ilyenkor a gyógynövények aromaterápiás hatásait élvezhetjük ki. Mely illóolajok lehetnek a segítségünkre? Például a kamilla, a levendula vagy éppen a borsmenta.

A testmozgás az egyik legjobb megoldás a fejfájás enyhítésére, főleg ha sokat ülünk az íróasztalnál és csak keveset mozgunk. A jóga az egyik legnagyszerűbb gyógymód a probléma enyhítésére. Nemcsak a jógapózok és gyakorlatok lehetnek a segítségünkre, hanem a helyes légzőgyakorlatok elsajátítása is segíthet a fejfájás enyhítésében.

Amennyiben krónikus izomfájdalomtól szenvedünk, vagy a munkánk miatt sok esetben feszesek a nyak- és a vállizmaink, akkor a masszázs is nagy hasznunkra lehet. Az önmasszázs nagyon sokat segíthet a probléma orvoslásában, főleg ha egy szakképzett masszőrtől sajátíthatjuk el a masszázsfogásokat.

A migrénes fejfájás enyhítésében a meditáció is a segítségünkre lehet. Vonuljunk el néha egy csendes, sötét szobába és meditáljunk, hogy kicsit megnyugodjunk. Ez majd segít a fejfájás csillapításában is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük