fbpx

Természetes gyógyszer – egészséges táplálkozás

Egy tányéron egy sült hal, saláta, paradicsomok, citrom.

Előfordul, hogy nem tudunk úgy odafigyelni az étkezésünkre, mert rengeteg a munkánk és mindig rohanunk. Lehet, hogy reggel még komótosan meg tudunk reggelizni, aztán napközben a munkahelyen már nincs elegendő időnk az evéssel foglalkozni. Majd azt vesszük észre, hogy napról napra egyre levertebbek, erőtlenebbek és gyengébbek vagyunk.

Ennek nem más az oka, mint a tápanyaghiány. Ha azonban ismét a “gyógyító ételek” irányába fordulunk, azaz szentelünk elegendő időt és energiát a minőségi és egészséges táplálkozásra, azt vehetjük észre, hogy ismét tele vagyunk energiával, kevésbé vagyunk feszültek, idegesek és betegek sem voltunk már egy ideje. Az egészséges táplálkozásnak ugyanis gyógyító ereje van, mutatjuk is, hogy miért.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A hal nagyon egészséges. Nem véletlenül mondják azt a táplálkozási szakemberek, hogy fogyasszuk rendszeresen. Miért kerüljön legalább heti két alkalommal hal is az asztalunkra? A halak nagy mennyiségben tartalmaznak D-vitamint, kalciumot és omega-3 zsírsavakat. Ezek a tápanyagok nagyon hasznosak az immunrendszer egészsége és a csontok egészségének megőrzése szempontjából.

A méz is nagyon hasznos, ha sokat dolgozunk, és nem tudunk annyira a táplálkozással foglalkozni. Természetesen nem elegendő csak mézet fogyasztani, ezzel nem tudjuk ellensúlyozni a tápanyaghiányt, de legalább abban a segítségünkre lehet, hogy nem betegszünk meg, ugyanis a méznek kitűnő gyulladáscsökkentő hatása van. Ezen kívül a fájdalmat is csillapítja és még a baktériumokat is sikeresen elpusztítja. Mindemellett tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és remek köhögéscsillapítóként is működik.

Megfázás és influenza időszakában fogyasszunk annyi tormát, amennyit csak tudunk, ugyanis kimagasló a vírusellenes hatása és még antibakteriális hatással is rendelkezik.

A zöld leveles zöldségekről se feledkezzünk meg, ha fel szeretnénk tölteni a vitamin- és ásványianyag-raktárainkat. Milyen növények tartoznak ebbe a csoportba? Többek között a brokkoli, a káposzta, a spenót, a kelkáposzta. Ezek a zöldségek nagy mennyiségben tartalmaznak K-vitamint, amely vitaminnak nagy szerepe van a vérrögképződés megakadályozásában. Ha ülő munkát végzünk és sokat ülünk, ez a vitamin csakis a hasznunkra válhat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük