fbpx

Változtasson az életmódján, lehet, hogy attól ideges!

Két kéz egymással szemben, az egyik cigarettásdobozt nyújt, a másik nemet int neki.

Mai stresszes világunkban nem is olyan könnyű nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak maradni. Sokan fordulnak olyan szerekhez, amelyektől azt remélik, hogy lenyugtatják őket és normalizálódik a stresszhormonszintjük. Ám a különféle gyógyszerek, a sok kávé, a cigaretta vagy az alkohol semmit sem csökkent a bennünk dúló feszültségen, sőt voltaképpen ezek a szerek még fokozhatják is a problémát.

Néha elegendő csak az életmódunkon változtatni ahhoz, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Sokan kezdtek már új életet és számoltak be arról, hogy nem is gondolták volna, hogy csak annyi kell a jobb közérzethez, hogy kevesebb kávét igyanak, ne dohányozzanak, illetve csak alkalomadtán fogyasszanak alkoholt.

Lássuk, miért olyan fontos a stressz megszüntetése érdekében letenni a cigarettát és drasztikusan csökkenteni a kávéadagot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Lehet, hogy a kávé elfogyasztása után közvetlenül azt érzi, hogy felpörög és tele van energiával, pedig ez közel sincs így. Valójában még idegesebb és feszültebb lesz tőle. Napi két csésze kávé még belefér, de ennél több már tényleg negatívan hat a szervezet működésére. Ha nagyon szereti magát a kávézást, a vele járó rituálét, és nem tud lemondani az ízéről, akkor próbálja ki a koffeinmentes változatot, de a gabonakávé is nagyon finom.

Minden dohányos nagyon jól tudja, hogy a nikotin függőséget okoz. Lehet, hogy a cigaretta eleinte oldja a szorongást, de minél többet dohányzik valaki, annál magasabb lesz a stressz-szintje. Ráadásul a cigaretta, a kávé és az alkohol is megemeli a vérnyomást, ami hosszú távon számtalan betegség okozója lehet. Szokjon le a dohányzásról! Egy hónapig lesznek csak elvonási tünetei, de aztán örökre szabad lesz a cigaretta okozta rabságtól.

Az alkohol is némileg oldja a szorongást és a stresszt, de csak és kizárólag kis mennyiségben. Ha minden nap szeszes itallal akarja levezetni az Önben dúló feszültséget, ha minden este több egység alkoholt iszik, akkor éppen az ellenkező hatást éri el, tovább fokozódik a szorongás.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük