fbpx

6 módszer, amellyel fokozhatjuk a koncentrációt

Ginszenggyökér egy tálban.

Ahogy idősödünk, úgy egyre nehezebb bizonyos dolgokra visszaemlékezni, hiszen a memóriánk is gyengülhet, romolhat. Azonban ez nem feltétlenül jelent végleges állapotot, sokat javíthatunk a helyzeten, ha ismerjük a megfelelő módszereket, amelyek segítenek a memória javításában és a koncentráció fokozásában. Mivel is fejleszthetjük, javíthatjuk a koncentrációt? Mit kell ahhoz tennünk, hogy képesek legyünk egy bizonyos dologra fókuszálni? A cikkből kiderülnek a válaszok.

Nagyon lényeges, hogy javítsunk a koncentrációs képességünkön, hiszen ezzel a memóriánkat is élesíthetjük. Amennyiben rendszeresen kihagyjuk a nap legfontosabb étkezését, úgy ne csodálkozzunk, ha a koncentrációs képességünk csökkenni fog. A reggeli nagyon jó hatással van ugyanis a kognitív képességekre, és még a vércukorszint szabályozásában is a segítségünkre lehet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Miért is hasznosak az adaptogén gyógynövények? Az adaptogén gyógynövények közül kiemelkedik a ginszeng, hiszen javítja a koncentrációt és a reakcióidőt, illetve energiát szolgáltat az agy számára, ami szintén elősegíti, hogy jobban tudjunk koncentrálni és a feladatainkra figyelni.

Amennyiben éjjel nem pihenjünk ki magunkat, úgy igazán nincs mit csodálkozni azon, hogy másnap nyúzottak és fáradtak leszünk. Az is bebizonyosodott, hogy a nem megfelelő alvás mintegy 50 százalékkal csökkentheti a másnapi koncentrációt, így érdemes időben ágyba bújni, és éjszaka annyit aludni, amennyit csak tudunk. Hiszen éjjel regenerálódik az agyunk, ami meghatározza a koncentrációs képességünket és a memóriánkat is.

A B-vitamin-csoport szinte minden tagja támogatja az idegrendszer működését. A B6-vitaminnal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nemcsak a figyelmet és a koncentrációt javítja, hanem a tervezési képességekre is pozitív hatást gyakorol.

Kutatások szerint minél több időt töltünk a telefon nyomkodásával és minél többet ülünk a számítógép előtt, annál kevesebbé tudunk koncentrálni, sőt akár figyelemzavarral is küszködhetünk. Ez a megállapítás elsősorban a férfiakra érvényes.

A Ginkgo bilobával kapcsolatban nagyon sok kutatást végeztek már. Bebizonyosodott, hogy pozitívan hat a koncentrációra, illetve nagyon sokat segíthet, ha olyan feladatot, munkát végzünk, amely összpontosítást igényel.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.