fbpx

A babot mindenképpen illesszük be az étrendünkbe

Sok kis fatálka különböző babfajtákkal megtöltve, felülnézetben, sötét háttérrel.

A bab az egyik legegészségesebb táplálék, ha nem is a világon, de a hazai táplálékok között biztos, hogy kiemelkedik. A bab ugyanis nagyon sok rostot tartalmaz, már csak emiatt is heti két alkalommal mindenképpen fogyasztanunk kellene ezt a hüvelyest, amelynek sokféle típusa és fajtája létezik.

A rostos táplálékok fogyasztása elemi, ugyanis nagyfokú védelmet élvezhetünk a szívbetegségekkel, a magas koleszterinszinttel, a magas vérnyomással és az emésztési betegségekkel szemben.

A babnak nagyon alacsony a zsírtartalma és a kalóriatartalma, ellenben értékes fehérjében gazdag, amelyre a szervezetünknek mindenképpen szüksége van. A rendszeres babfogyasztás csökkenti a testtömeget, a BMI-indexet és a derék körtérfogatát is. Mivel alacsony a zsírtartalma, ellenben magas a fehérjetartalma, így aktívan hozzájárulhat a fogyásunkhoz.

A bab nagyon hasznos a szervezetünk számára, ugyanis nagy szerepe lehet az LDL-koleszterin-szint csökkentésében, éppen ezért a szív egyik táplálékának is tartják.

A bab rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a 2-es típusú cukorbetegséget, ugyanis nagyon hatékony a vércukorszint-szabályozásban is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Vasra mint ásványi anyagra, mindenkinek szüksége van. A vas egyik feladata az, hogy oxigént szállítson a szervezetben. Kulcsfontosságú tápanyaga a hormonoknak, az inaknak, a szalagoknak és a kötőszöveteknek.

A bab magnéziumot is biztosít a szervezetünk számára. Magnéziumra is mindenkinek szüksége van, merthogy segít a csont és a fehérje előállításában, valamint stabilizálja a vércukorszintet.

A bab ezen kívül nagyon sok káliumot is tartalmaz. Káliumra van szüksége a veséknek, az izmoknak, az idegeknek és természetesen a szívnek is.

A cinknek nagy szerep jut az emberi szervezetben. Harcol a baktériumok ellen és a sebgyógyításban is kitüntetett a feladata, illetve közreműködik a szaglásban és az ízlelésben is. A bab cinkben is bővelkedik.

A folát jót tesz a szív egészségének, az idegrendszernek és a sejtek osztódásában is aktívan részt vesz. Ha rendszeresen fogyasztunk babot, akkor foláttal is rendszeresen ellátjuk a szervezetünket.

  1. Szuhay Péter

    A babból tortát is lehet sütni, majd hatvan éve gyermekként ettem. Meglepődtem, hogy a neten most mennyi recept van. Majdnem olyan íze tud lenni, mint a gesztenyének.

  2. Sarközi Lászlóné

    Sajnos voltam ételintolerancia vizsgálaton, pozitív lett a bab, borsó, lencse. Nen tudom, hogy néha azért ehetek e. Pedig nagyon szeretem a babot.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük