fbpx

A fáradtság elűzése természetesen

Egyetemista lány egy padon fáradtan ülve a fájós fejét fogja.

Itt a tavasz. Az évszakok közötti váltás, átmenet sok emberben fáradtságot kelt, többen még akkor is elgyötörtnek érezhetik magukat, ha egyébként nem dolgoznak napi 8 óránál többet.

A fáradtságot több dolog okozhatja és sokféle tünettel párosulhat. Ilyen lehet a koncentrációs képesség csökkenése, az álmosság, a fokozódó fizikai fájdalmak, de a memória gondok, az alacsony problémamegoldó képesség, de akár a szorongás vagy a depresszió is jelentkezhet. A kimerültség azért is nagyon veszélyes, mert aki fáradt, sok esetben türelmetlen és képtelen az élet dolgainak örülni.

Szerencsére vannak olyan természetes módszerek és kiegészítők, melyek segíthetnek a fáradtság leküzdésében. Elősegítik az energiaszint növekedését és lehetővé teszik, hogy ismét üdék és frissek legyünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Nem mindenkinek válhat be, de a koffeint tartalmazó kávé és a zöld tea sokat segíthet a fáradtság leküzdésében. Ha csak tehetjük, a zöld teát részesítsük előnyben, hiszen számtalan pozitív hatása van. Az egyik ilyen, hogy nagyon sok antioxidánst tartalmaz, ami csökkenti a szabad gyökök számát és káros hatásukat.

Ráadásul a zöld tea L-teanint és koffeint egyszerre tartalmaz. Számos kutatás támasztotta alá, hogy ez a kombináció remek párost alkot, hiszen együttesen segítenek az energia visszaszerzésében és a fokozásában. Ráadásul az L-teanin csökkenti a szervezetben a stressz szintjét, ami ugyancsak pozitívan hat ránk, hiszen ennek köszönhetően fokozódhat az energiaszintünk.

Sokszor azért vagyunk fáradtak, mert nincs elegendő tápanyag a szervezetünkben. Gyakori probléma az embereknél, hogy hiányt szenvednek a B12-vitaminból, amely elsősorban a vörösvértest termelésben vesz aktívan részt.

Amennyiben alacsony a B12-vitamin szintje a szervezetünkben, szűnni nem akaró fáradtságot tapasztalhatunk. Az idősebbek esetében gyakran előfordul, hogy pótolni szükséges ezt a vitamint. Laborvizsgálatnál kérni kell ennek a vizsgálatát is, mivel nagyon legyengülhet a szervezet, ha nincs elegendő B12-vitamin a szervezetünkben.

Ásványi anyagok közül kiemelten fontos szerepe van a vasnak, hiszen részt vesz többek között a hemoglobin-képzésben. Amennyiben elegendő vas van a szervezetünkben, zavartalan lesz az oxigénszállítás, ha pedig ezzel nincs gond, akkor a testünk energiaszintje is megfelelő lesz.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük