fbpx

A fogyás barátja: feketeköménymag-olaj

Fekete köménymag és a belőle készült olaj kis üvegben.

Ma már nemcsak az almaecet vagy a zöld tea segítségével fogyhatunk le, hanem a fekete kömény magjának olaja is a segítségünkre lehet, ha szeretnénk a súlyfeleslegtől megszabadulni.

A köménymagolajat az apró, fekete magokból sajtolják. A mag kicsit kesernyés ízvilággal rendelkezik, így maga az olaj is pikáns és csípős, de semmiképpen sem ihatatlan.

A feketeköménymag-olajat ma már széles körben használják gyógyító célokra, hiszen antibakteriális, antioxidáns, tumorellenes, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, de nagyon hasznos légzőszervi megbetegedések és elhízás esetén is.

A feketekömény-olaj azért is tud segíteni a fogyásban, mivel ellenőrzés alatt tartja az inzulintermelést és kordában tartja az inzulinszintet is.

A feketekömény-olaj elősegíti a hasnyálmirigy béta-sejtjeinek a regenerálódását, így csökkentve a szérum-inzulinkoncentrációt és a szérum glükózszintjét is. A vércukorszint megfelelő szabályozása pedig jelentősen lecsökkenti nemcsak az édességek, hanem az ételek utáni sóvárgást is, ez segíthet a fogyásban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A fogyást gyakran az is megakadályozza, ha gyulladás alakul ki a szervezetben. A feketeköménymag-olaj csökkenteni tudja a gyulladást, sőt egyes esetekben meg is szüntetheti azt, így ha a gyulladás volt a gátja a fogyásnak, akkor ez a probléma könnyedén és gyorsan meg is szűnhet.

A feketeköménymag-olaj jelentősen képes lecsökkenteni a testtömegindexet, amelyet manapság csak BMI-indexnek szoktunk nevezni. De azon személyek körében, akik rendszeresen fogyasztották ezt az olajat, a derék kerülete is jóval kisebb lett, mint azoknak, akik a fogyás érdekében nem vetették be ezt az olajat.

Szakértők sokféle gyógynövényt megvizsgáltak, hogy megtudják, mely gyógynövény a legjobb a testsúlycsökkenésben. A feketeköménymag-olaj tűnt a legmegbízhatóbbnak.

Mivel a vényköteles gyógyszerek megzavarhatják a feketeköménymag-olaj hatását, így a fogyasztása előtt mindig kérje ki orvosa, gyógyszerésze tanácsát. Az olajat érdemes csak egy-egy cseppel elkezdeni használni és fokozatosan növelni az adagot. Egyes feltételezések szerint az autoimmun betegségben szenvedő betegeknek sem árt, sőt kifejezetten javasolt ennek az olajnak a használata.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük