Ginszeng gyökere.

Sokan vélik úgy, hogy a méltán népszerű ginszeng javíthatja a gondolkodási képességet és megelőzheti vagy akár kezelheti a demenciát. Valóban, a ginszeng kedvező hatással van a megismerésre, a viselkedésre és az életminőségre. A ginszeng rendszeres fogyasztása széleskörű fizikai és szellemi előnyökkel jár, beleértve a kognitív javulást és az életkorral összefüggő szellemi hanyatlás megelőzését.

Egyes vizsgálatok kimutatták a ginszeng többhetes fogyasztását követően a kognitív funkciókra kifejtett pozitív hatását. A vizsgálatban részt vevő személyek javulást mutattak a munkamemóriában. Ugyanebben a vizsgálatban azt is észrevették, hogy a ginszeng nyugalmat biztosított a vizsgálatban részt vevők számára.

A kínai orvoslás egyik kiemelkedő gyógynövénye a ginszeng, amelyet kiegyensúlyozó tonikként használnak. Ennek a gyógynövénynek ugyanis egyedülálló képessége van az idegrendszer stimulálására és még a relaxálást is elősegíti. Kínában úgy gondolják, hogy a ginszeng hosszú életet, erőt és bölcsességet kölcsönöz a gyógynövény fogyasztóinak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A ginszeng egy adaptogén gyógynövény, és mint ilyen, a kortizol hormon csökkenését idézi elő, miközben erősíti a mellékveséket és csökkenti a fizikai, a mentális és a környezeti stressz okozta kellemetlen tüneteket. A mellékvese-funkció támogatásával az adaptogének megnyugtatnak és növelhetik az energiát anélkül, hogy túlzott stimulációt jelentenének. A ginszeng a gyomrot is megvédheti a stressz okozta fekélyektől.

A ginszeng rendszeres fogyasztása javítja az általános jólétet és energiát biztosít a szervezet számára. Elősegíti a pihentető alvást, a jobb szexuális teljesítményt és a személyes megelégedettség érzését is elősegíti.

A ginszeng hasznos lehet azok számára, akik növelni szeretnék a sportteljesítményüket és fáradtsággal küzdenek. Nemhiába a krónikusfáradtság-szindróma egyik gyógynövénye.

A ginszeng egészségesen tartja a bőrt, a hajat és még a ráncok megjelenését is késleltetni tudja.

A ginszeng javítja a mentális teljesítményt és a koncentrációs képességet. Segít megelőzni a korral összefüggő memóriahanyatlást. Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a ginszeng 12 héten át tartó fogyasztása segíti az Alzheimer-kóros betegek mentális teljesítményét. emellett a memóriát is javítja stroke-os betegeknél. Mind a Ginkgo biloba, mind a ginszeng az agy egészségét megtámogató nagyon jó természetes kiegészítő, hiszen szinergikus hatást fejtenek ki, javítják a rövid távú memóriát és minimalizálják az ADHD tüneteit.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*