fbpx

A legjobb vitamin a bőr számára – C-vitamin

Fiatal nő csukott szemmel az arcához érint egy fél narancsot.

Alapvetően egy-egy vitamin több módon is megtámogathatja az egészségünket. Most arról a vitaminról lesz szó, amely a bőr egészségét védi. Ez nem más, mint az antioxidáns hatású C-vitamin, amelyet szérumként használhatunk az arcbőrünkre. Minél idősebbek vagyunk, minél érettebb a bőrünk, annál inkább vágyik az antioxidáns termékekre, mint amilyen a C-vitamin is.

Nyilván ez a vitamin nem véd meg bennünket a káros hatású UV-sugarakkal szemben, ezért minden esetben minden életkorban használnunk kell fényvédő krémet és nemcsak nyáron, hanem télen is, a hideg hónapokban azonban elegendő lehet egy alacsonyabb SPF-értékkel bíró fényvédő is. Minél több bőrproblémával küzdünk, annál hasznosabb a fényvédő és annál magasabb faktorszámú fényvédőt kell használnunk.

Ahogy idősebbek leszünk, azt vehetjük észre, hogy egyre több és sötétebb pigmentek jelennek meg a bőrünkön, legfőképpen a kézfejünkön és az arcunkon. A C-vitaminnak bőrvilágosító hatása is van, már csak ezért is érdemes szérumként rendszeresen használni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az anti-aging termékek is általában tartalmaznak C-vitamint, mivel ez a vitamin eredményesen veszi fel a harcot a bőröregedéssel szemben, ugyanis antioxidáns hatásokkal rendelkezik. A C-vitamin csökkenti a rácok megjelenését. Használhatunk ennek elérése érdekében C-vitaminos szérumot, de természetesen táplálékokkal is rásegíthetünk erre a hatásra. C-vitamin nagyobb mennyiségben a citrusfélékben, a brokkoliban, a spenótban, a szamócában és a homoktövisben található.

A kollagén jelen van a bőrünkben, viszont ahogy öregszünk, úgy egyre kevesebb termelődik belőle és ez az arcbőr petyhüdtségét eredményezi. A C-vitamin azonban elősegíti a kollagéntermelést.

A C-vitamin a sebek gyorsabb gyógyulását is megtámogatja. Ilyenkor is kollagén termelődik a szervezetben, pontosabban a bőrben, márpedig a kollagénnek kiemelkedő szerepe van a sebgyógyulásban.

Ha még nem alakított ki magának bőrápolási rutint, tegye meg, mert ahogy öregszünk, úgy a bőrnek már kevés lesz, ha csak vízzel megmosakszunk és csak hidratáló krémmel kenjük be. Ha szérumot kíván az arcára használni, akkor a C-vitaminos szérum mellett nagyon hasznos lehet a hidratáló, a kollagén-, a peptides szérum, amelyek mind-mind fiatalosan tartják a bőrt és egészséges színezetet adnak neki.

  1. Szeretnék információ kapni a hajhullás megállításáról vagy kezeléséről.Sürgős!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük