fbpx

A migrén elkerülése könnyedén és egyszerűen

Hosszú hajú fiatal nő csukott szemmel fogja a fejét.

Sokan szenvednek migréntől és sokan tudják is, hogy milyen tényezők okozzák esetükben a migrén kialakulását. Ezek az emberek elkerülik az étcsokoládét, a vörösbort, a stresszt és a koffeint, mert tudják, hogy náluk ezek a táplálékok, ételek és életmódbeli tényezők az okai a migrén kialakulásának. Nem csak ezek a faktorok lehetnek azonban ludasak a migrén kialakulásában. Mutatjuk is, melyek ezek és azt is, hogyan kerülhetjük el a migrént.

A migrén kialakulásában tehát nagy szerepe van a stressznek. Sokan akkor szenvednek fejfájástól, amikor a menstruáció ideje jön el, másoknál az is kiválthatja a migrént, ha változás következik be az alvási szokásokban, de az extrém fáradtság, az egyes ételek és italok, a túl sok koffein, egyes étkezések kihagyása, az időjárás változása, a dohányzás és egyes szagok is kiválthatják a migrént.

Hogyan kerülhetjük el a migrént, mire is ügyeljünk? Figyeljük meg, hogy milyen ételek és italok okoznak nálunk migrénes panaszokat és ezeket mindenképpen kerüljük el. Együnk rendszeresen, a megszokott időben és csökkentsük a koffeinbevitelt. Kerüljük a stresszt, mert nagyon sok esetben ez az oka a migrén kialakulásának. Ne vigyük túlzásba a testedzést és mindig ugyanakkor, a megszokott időben feküdjünk le aludni. Igyunk elegendő vizet, mivel a dehidratáció is oka lehet a fejfájás kialakulásának.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Milyen ételektől és italoktól tartózkodjunk, ha rendszeresen fejfájástól, migréntől szenvedünk? A kék sajt, a parmezán sajt, a füstölt hal, a vörösbor, a szója kiválthat migrénes tüneteket. A koffeintartalmú ételek és italok is sok esetben okoznak fejfájásos panaszokat. Próbáljuk elkerülni a nitrátokkal készült élelmiszereket. Egyes esetekben a kenyér, a péksütemények, az aszalt gyümölcsök is okai lehetnek a migrén kialakulásának. A pizza és a földimogyoró is kiválthat migrénes tüneteket.

Milyen külső tényezők vezethetnek migrén kialakulásához? Például az időjárás változásai, de a szorongás és a stressz is oka lehet a fejfájás kialakulásának. A kiszáradás, az alvászavar és a hormonális változások is felelőssé tehetők a migrén kifejlődéséért.

1 hozzászólás

  1. Szuhay Péter

    Talán segít a nagy dózisú C vitamin, ahogy Lénárd Sándor írta 60 évvel ezelőtt az Egy nap a láthatatlan házban című könyvében.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük