fbpx

A migrént csak fokozza a túl sok gyógyszer

Egy doktornő keze tele színes gyógyszerekkel, kapszulákkal.

A migrénes fejfájás nem kellemes dolog és nagy fájdalmakkal járhat. Okozhat hányingert, hányást, fejfájást és érzékenységet is. Azok a betegek, akik migréntől szenvednek, gyakran többféle kezelésre is támaszkodnak a megkönnyebbülés érdekében.

A gyógyszer hosszú távon nem lehet megoldás. A legutóbbi kutatások ugyanis kimutatták, hogy a migrénre szedett fejfájáscsillapító csak még tovább fokozza a fejfájást, így ezek az emberek végül krónikus migréntől fognak szenvedni.

Márpedig a migrénes betegek általában gyógyszeres kezelést kapnak a migrén tüneteinek enyhítésére. Amikor a gyógyszer nem hat, a fejfájás visszatér. Erre az illető még több gyógyszert fog beszedni. Idővel a gyógyszer már nem fog segítséget nyújtani, viszont egyre károsabban hat a szervezetre.

Nagyon fontos, hogy aki migréntől szenved, csökkentse ezeknek a gyógyszereknek a használatát, ezzel lassíthatja a gyakori fejfájás progresszióját és így megelőzhetővé válik a krónikus migrén is. Ez a kezelés nem egyszerű, sőt nehéz is lehet. Azonban néhány hét múlva már nem lesz szüksége annyi fájdalomcsillapító gyógyszerre. De először a testnek át kell mennie egy méregtelenítésen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Először is kezdjen el vezetni egy fejfájásnaplót. Jegyezze fel, ha fejfájást tapasztal, írja le, hogy milyen gyógyszereket szed és ezekből mennyit. Amikor sikerült jelentősen lecsökkenteni a gyógyszeradagját, forduljon a természet kincseihez.

A levendula-illóolaj belélegzése csökkenti a migrénes fájdalmat. Egy 2014-ben végzett kutatás szerint az akupresszúra is nagyon hatásos a migrénes fejfájás enyhítésére. Az akupresszúra egy hiteles alternatív terápia a krónikus fejfájás enyhítésére és megszüntetésére. Egy másik tanulmány szerint az akupresszúra segíthet a migrénnel kapcsolatos hányinger enyhítésében.

A borsmentaolajban található mentol segíthet megelőzni a migrén létrejöttét. A borsmentaolaj nemcsak a migrénnel kapcsolatos fejfájást szünteti meg hatékonyan, hanem az émelygést és a fényérzékenységet is.

A gyömbérről ismeretes, hogy segít megszüntetni az émelygést, melyet számos betegség, köztük a migrén okoz.

Több kutatás is azt állítja, hogy a jóga enyhíti a migrén gyakoriságát, időtartamát és intenzitását. Úgy gondolják, hogy javítja a szorongást, oldja a feszültséget a migrénindukciós területeken és javítja az érrendszeri egészséget is.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.