fbpx

A stressz daganatot okoz, a C-vitaminnal azonban vissza is fordíthatjuk

Egy asztalon C-vitamin felirat, mellette sok C-vitamint tartalmazó gyümölcs és zöldség, banán, dinnye, paradicsom, füge, fokhagyma, karfiol, málna, narancs, kivi, körte.

A C-vitamin nagyon sokféle pozitív hatással rendelkezik. Már évek, évtizedek óta a figyelem középpontjában áll, nem véletlenül. Mutatjuk, hogy mennyi előnye is van ennek a vitaminnak és miért is fogyasszunk rendszeresen C-vitaminban bővelkedő táplálékokat.

A C-vitamin sokat segíthet a légúti fertőzések megelőzésében és a gyorsabb leküzdésében. Ha mégis betegek lettünk, nyugodtan megemelhetjük a szokásos napi C-vitamin adagunkat, így sokkal enyhébb tünetekkel úszhatjuk meg a betegségeket, nem beszélve arról, hogy a légúti betegségnek sokkal gyorsabb is lesz a lefolyása. Fertőzés során gyulladásban van a szervezet, a C-vitamin azonban hozzájárul a probléma megszűnéséhez.

Ez a vitamin nagy segítségünkre lehet a szabad gyökök elleni küzdelemben és a semlegesítésükben. Amikor az immunrendszer harcol a gyulladással vagy a fertőzéssel szemben, akkor is szabad gyököket termel. Ha túl sok halmozódik fel azonban belőlük a szervezetben, akár szövetkárosodás is kialakulhat.

Krónikus betegség esetén a gyulladás fokozódhat, és ez még több szabad gyök termelődését eredményezheti. Az antioxidánsok – mint amilyen a C-vitamin is -, segíthetnek a probléma orvoslásában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ez a vitamin az immunrendszer egészségét is támogatja. Egy kutatásba egereket vontak be, egyik csoport kapott C-vitamint, míg a másik társaság tagjai nem. Mindkét csoport egereit beoltották influenza vírussal. Azok az egerek, akik nem kaptak C-vitamint, elpusztultak, míg a többi továbbra is jó egészségnek örvendett. A C-vitamin sokat segíthet a megfelelő immunválasz kialakításában a vírusok ellen, és az influenza tünetei elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet.

A kutatások itt nem álltak meg, azt is vizsgálták, hogy a stressz akár rákos betegséget is okozhat, amely a kezdeti stádiumban akár vissza is fordítható, amennyiben megtörténik a rendszeres C-vitamin-fogyasztás.

A stressz szorongást és depressziót is okozhat, azonban a C-vitamin elnyomja egy olyan enzim működését, ami az adrenalin termelődését segíti elő. Az eddigi egérkísérletek azt mutatták, hogy amennyiben mégis kialakul valamilyen tumor, akkor a C-vitamin rendszeres adagolása előidézheti a zsugorodását.

A C-vitamin tehát egy hatékony terápiás szer is lehet a krónikus stressztől szenvedő betegeknek, sőt a rák kialakulás ellen, valamint a rákos betegség elleni küzdelemben is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük