Pihenő pozícióban fekszik egy hölgy, haja hátrafogva, szemein vízbe mártott teafilterekkel.

Ugye az Ön számára sem ismeretlen jelenség a szemek alatt megjelenő sötét, többnyire kékes-feketés karikák feltűnése? Nekünk, nőknek ez sokszor okozhat gondot, hiszen még sminkkel sem nagyon lehet ezt a szépséghibát palástolni, pedig sok olyan pillanat lehet az életünkben, amikor megjelenésünknek kifogástalannak kellene lennie. De mi is okozza pontosan ezeket a sötét karikákat? A szemünk környékén a bőr nagyon vékony, és ezen könnyen átütnek az alatta futó erek. Amikor úgy látjuk, hogy karikásak a szemeink, akkor valójában ezt a fény tükröződése okozza. Az idősebb embereknek a szem alatti bőrrétegük még inkább elvékonyodik, ezért náluk ezek a karikák még látványosabbak. Persze ezért a szépséghibáért a genetika is éppúgy okolható, mint a túlhajszolt, fárasztó életmód.

Sajnos ezeket a sötét foltokat nem könnyű eltávolítani, palástolni, de halványítani nagyon sokat lehet rajtuk otthoni házi praktikákkal. Az egyik ilyen megoldás, ha két kisebb méretű vászonzsebkendőt hideg vízzel átitat, és reggelente 5-10 percre a látószerveire helyezi. Az is jó megoldás, ha a zsebkendőket egy rövid időre a fagyasztóba teszi, és csak ezután használja azokat borogatásszerűen a szemein.

A burgonyakarikák nem csupán a sötét karikák eltávolításának nagy művészei, de még a szemek alatti duzzanatokat is képesek hatékonyan csökkenteni.

Erre egy másik borogatás is csodákat tesz. Fél deciliter langyos vízben keverjen el egy evőkanálnyi mézet, majd mártogasson ebbe a csodaelixírbe egy-egy vattapamacsot. Lefekvés előtt helyezze a szemeire, és hagyja rajtuk 10 percig. Ezután a legjobb, ha már nem erőlteti a szemeit, hanem rögtön pihen egyet. Meglátja, reggelre nyoma sem lesz a duzzanatnak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A zöld tea tele van antioxidánsokkal, amelyek hatékonyan veszik fel a harcot a károsító szabad gyökökkel szemben. Tehát igyon meg belőle minden nap egy csészével. A filtert vétek lenne egyből a szemetesbe hajítani, hiszen egy kis fagyasztóban eltöltött idő után hatékonyan üzen hadat a szem alatti bőrfelületet elcsúfító sötét karikáknak.

A kékes karikák eltüntetésében az első között van az uborka. Mivel egy nyáron termő zöldségről van szó, ezért ebben az évszakban válassza az uborkaszeleteket a fekete bőrrész halványítására. Télen pedig a kiwit részesítse előnyben, hiszen C-vitamin- és víztartalma a bőr hidratálásában központi szerepet játszik.

A fenti módszerek mellett a megelőzést is lényeges, hogy szem előtt tartsa. A folyadékfogyasztás rendkívül fontos, éppen ezért soha ne felejtsen el inni. A legjobb, ha naponta legalább 2-3 liter vizet fogyaszt el. Ha nem szeretné, hogy reggelente táskás és duzzadt legyen a szeme alatti bőrréteg, akkor mérsékelje a só fogyasztását, este pedig már egyáltalán ne vacsorázzon fűszeres ételeket. Évente két alkalommal pedig nem árt tisztítókúrát tartani, hogy szervezete fellélegezzen, amikor megszabadul a felgyülemlett méreganyagoktól.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*