Három különböző színű és formájú vitamin étrend-kiegészítőként.

A karnitinnek abban van nagy szerepe, hogy ne hízzunk el. Ugyanis ha ez az anyag nem lenne jelen a testünkben, akkor a zsírsejtjeink nagyon hamar felszaporodnának és egyetlen grammtól sem tudnánk megszabadulni. A karnitin a zsírmolekulák elégetésében játszik kiemelkedő szerepet, vagyis segítséget nyújt abban, hogy a zsírpárnácskák ne rakódjanak le a kritikus testrészeken. A karnitin a vesében és a májban szintetizálódik, mégpedig a metionin és alizin nevű aminosavakból. A karnitinről azt is megállapították, hogy a szervezet számára káros anyagoktól, például a mérgező gyógyszermaradványoktól is meg tudja szabadítani az emberi testet.

Azok a személyek, akik túl sok zsíros ételt fogyasztanak vagy túl sok alkoholt isznak, nagyobb mennyiségű karnitinre van szükségük, hogy a szervezetükből a zsírmolekulák kiürüljenek, amelyek csak feleslegesen terhelnék a szervezetüket. Azt is jó tudni, hogy sportolás közben sokkal több oxigént kap a szervezetünk, mintha csak egy íróasztalnál ülnénk és egész nap dolgoznánk, így ebben az esetben is több karnitinre van a szervezetünknek szüksége.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egyes kutatások arra világítottak rá, hogy azok a személyek, akiknek a szervezetében nem volt elegendő koenzim-Q, olyan betegségekben szenvedtek, mint magas vérnyomás, angina pectoris vagy szívbillentyű-problémák. Egy tanulmány arról is beszámolt, hogy angina pectorisban szenvedő betegeknek egy hónapon keresztül koenzim-Q10-et adtak, és körükben 55 százalékkal csökkent a koszorúérgörcs-rohamok száma. Az idősebb embereknek is gondoskodniuk kell a koenzim-Q-bevitelről, ugyanis 50 éven felül jelentősen lecsökken ennek az anyagnak a mennyisége. Azt is tudnunk kell, hogy a szelénhiány csökkenti a koenzim-Q-koncentrációt az emberi szervezetben, így érdemes olyan táplálékokat magunkhoz venni, amelyek gazdagok szelénben. Ilyen lehet például a fokhagyma.

A koenzim-A elősegíti, hogy üdék, frissek és fittek legyünk, hiszen ez az anyag elegendő energiával képes a szervezetünket ellátni. Legnagyobb szövetségese a magnézium, így mindenképpen érdemes az étrendünk megtervezésénél magnéziumban gazdag ételeket is magunkhoz venni. A koenzim-A emellett a koleszterinszint szabályozásában is részt vesz és még a zsírégetésben is szerepet játszik.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*