Aranygyökér sárga virága.

Az adaptogén gyógynövények nagyon hasznosak, segítséget nyújthatnak a fizikai és a lelki stressz kivédésben, magasabb energiaszintet biztosíthatnak nekünk, sőt a hormonális egyensúly fenntartásában is a segítségünkre lehetnek. Mutatjuk az előző cikkből kimaradt adaptogén gyógynövényeket.

Ashwagandha

Az ashwagandha nevű gyógynövényt leginkább stressz csökkentésére alkalmazza az ájurvédikus orvoslás. Ez a gyógynövény nem csupán a stressz-szintet csökkenti, hanem a C-reaktív fehérje szintjét is, de segítséget nyújt a szorongás oldásában is. A gyógynövénynek memóriafokozó hatása is ismeretes, így nagy hasznát vehetjük a neurodegeneratív betegségek megelőzésében.

Cordyceps gyógygomba

A cordyceps kiemelkedik az összes gyógygomba közül, mivel eddig 21-féle betegség gyógyítására alkalmazták sikeresen, többek között orvosoltak a segítségével megfázást, de alkalmazták alacsony libidóra és alacsony energiaszintre is.

A gyógygomba nagyon hatásos fáradtság ellen, segít az energiaszint növelésében, csökkenti az oxidatív stresszt. Hormonkiegyensúlyozó hatása is ismeretes.

A cordyceps kiváló memóriajavító, így lehet használni azoknál a betegeknél is, akik Alzheimer-kórban, vagy Parkinson-kórban szenvednek. Sportolóknál pedig javítja a kitartást és a teljesítményt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Panax ginszeng

A kínai gyógyászat már évszázadok óta alkalmazza ezt az adaptogén gyógynövényt mindenféle betegség orvoslására. A panax ginszeng fokozza az immunfunkciókat és a libidóra is pozitívan hat.

A gyógynövény javítja az agyi teljesítményt. A gyógynövény segít hosszabb ideig fenntartani a fókuszt, és csökkenti a fáradtságérzetet.

A panax ginszeng pozitív hatással van a hangulatra, nyugalmat is biztosít, miközben javítja a memóriát és a teljesítményre is pozitív hatással van.

A gyógynövényről az is bebizonyosodott, hogy csökkenti a vércukorszintet, habár ezzel kapcsolatban még nem áll elegendő humán vizsgálat a rendelkezésre.

Aranygyökér

Egy másik csodálatos adaptogén gyógynövény az aranygyökér, amely csökkenti a stressz-szintet, emellett nagyon hasznos kimerülés és fáradtság esetén. Ez a gyógynövény szintén segíthet a C-reaktív fehérje szintjének csökkentésében.

A gyógynövény javítja a kognitív funkciókat és a teljesítményt is. Az aranygyökér pozitívan hat a hangulatra is és csökkenti a depressziós tüneteket, mivel fokozza a szervezetben a szerotoninszintet.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*