fbpx

Az agy és a testi egészség megőrzése néhány módszerrel

Falnál ülve meditál egy farmeres fiatal hölgy.

Nem pusztán a testi egészség a fontos, agyunk egészségét is megóvhatjuk, mindössze néhány módszerre van ehhez szükségünk. Az emberi agy kicsit másként működik egyes évszakokban, pontosabban egyes területei nyáron, míg más részei télen aktívabbak. Hidegebb időben gyakran vagyunk feszültek, idegesek, illetve a borús idő is közrejátszhat abban, hogy kevésbé jó a koncentrációs képességünk. Ellenben a nyári hónapokban, amikor odakint hétágra süt a nap, akkor jobban is tudunk gondolkodni és a teljesítményünk is megnövekszik. Viszont a hidegebb hónapokban is dolgoznunk kell, így érdemes néhány módszert alkalmazni annak érdekében, hogy ne csak nyáron legyünk aktívak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

1. A meditáció sokat segíthet

A meditáció nagyon hatásos lehet az egészség megőrzésében. A meditációval kapcsolatban ugyanis bebizonyosodott, hogy csökkenti a stresszt. Amennyiben rendszeresen meditálunk, úgy jobb lehet az alvás minősége, ez pedig kihat a testi és lelki egészségre. A meditáció még a memóriavesztéssel is eredményesen veszi fel a harcot.

A rendszeres meditáció elősegíti a gyorsabb gyógyulást, illetve a szorongást is csökkenti. A meditáció még a magas vérnyomás ellen is hat, ugyanis csökkenti azt, míg a normál vérnyomást stabilizálja. A meditáció normalizálja a koleszterinszintet és még az immunfunkciókat is javítja.

2. Nyerjünk energiát a táplálékokból!

Nemcsak a testünknek, de az agyunknak is szüksége van energiára. Az elfogyasztott étel minősége hatással van az agy működésére. A táplálék nemcsak üzemanyagot jelent az agy számára, de azt is meghatározza, hogy mennyire működik jól, mennyire lesz jó például a memóriánk. Ahhoz, hogy az agyunk idősebb korunkban se hagyjon bennünket cserben, úgy a következő táplálékokra van szükségünk: olajos halak, amelyek omega-3 zsírsavban gazdagok, sötétzöld leveles zöldségek, bogyós gyümölcsök, amelyek antioxidánsokat tartalmaznak. Agyunk megfelelő működéséhez szükség van még hüvelyesekre, ezek ugyanis B-vitaminokban gazdagok, melyek elősegítik az idegrendszer megfelelő működését.

3. A nevetés is sokat segíthet az egészség megőrzésében

A nevetés is a segítségünkre lehet, hogy testileg, lelkileg és szellemileg is sokáig fiatalosak maradjunk. A nevetés nemcsak boldogsághormonokat szabadít fel bennünk, de még a jobb oxigénellátást is biztosítja, amely nagyon fontos, hogy a szerveink és agyunk megfelelően működjön.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük