fbpx

Az egészséges turmixok alkotói: zöld leveles zöldségek és fűszernövények

Zöldturmix csupa egészséges összetevőből: uborkából, brokkoliból, zöldalmából, madársalátából, zellerből.

A zöld leveles zöldségeknek, a gyógynövényeknek és a fűszernövényeknek nagyon fontos szerepük van az általános egészségi állapotunk megőrzésében és fenntartásában, ezért nagyon jól teszi mindenki, ha beilleszti ezeket a táplálékokat az étrendjébe.

A leveles zöldségeket hetente szükséges változtatni, akár nyersen, akár turmixitalként fogyasztjuk azokat. Így biztos, hogy nagyon változatosan és egészségesen fog étkezni. Nagyon fontos, hogy mindig változtassunk a turmixitalunk összetételén, mert így a szerveztünk biztos, hogy minden fontos tápanyagok hozzájuthat. Emellett az ízlelőbimbóinkat is serkentjük, illetve a változatos és egészséges italokkal jobb működésre ösztönözzük az emésztőrendszerünket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Milyen zöld leveles zöldségeket használhat, ha egészséges turmixitalt szeretne készíteni? A turmixitalába tehet spenótot, petrezselymet, káposztát, kínai kelt, mángoldot, mustárlevelet vagy éppen kelkáposztát.

A turmixitalokat érdemes kicsit megízesíteni. Erre nagyon alkalmasak az egyes fűszernövények és gyógynövények. Milyen fűszernövényeket használhatunk turmixitalaink készítésekor? Például kaprot, koriandert, bazsalikomot, mentát vagy tárkonyt.

Amikor turmixitalt készít, ne feledkezzen meg a különféle salátákról. Turmixitalának kellemes színt és ízt kölcsönöz a jégsaláta, a fodros saláta, az endívia saláta, a radicchio saláta, a római saláta, a madársaláta, a ruccola. Ezeket az egészséges italokat kicsit meg lehet újítani, ha például vízitormát vagy gyermekláncfüvet is adunk hozzá, így néha kicsit eltérünk a megszokott ízektől.

A turmixitalokat nemcsak kizárólag zöldségből vagy gyümölcsből, hanem ezek keverékéből is lehet készíteni. Most egy ilyen receptről olvashat.

Erősítő turmixital hozzávaló:

  • 6 db bármilyen salátalevél
  • 1 nagy maréknyi friss bazsalikom
  • 1 szárzeller
  • 1 alma
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 1 citrom
  • 1 lime

Elkészítése:

Mossa meg alaposan a salátaleveleket, majd dobja azokat a turmixgépbe. Járjon el ugyanígy a bazsalikommal is és tegye azt is a turmixgépbe. Az almát hámozza meg és kockázza fel, a zellert darabolja kisebb darabokra, a gyömbért hámozza meg, majd az egészet dobja a turmixgépbe. Facsarja ki a citromot és a lime-ot, majd öntse a gépbe. Kis fokozaton turmixolja le a zöldségeket és az almát, majd frissen fogyassza is el.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.