Homoki szalmagyopár és a belőle készült illóolaj.

A szalmagyopár elsősorban a mediterrán régióban őshonos. Ezt a gyógynövényt előszeretettel használja a kozmetikai ipar akár parfümök készítésénél is, mivel erőteljes, fűszeres, izgalmas ízvilággal rendelkezik. A tradicionális gyógyászatban is szívesen alkalmazzák, szintén a mediterrán országokban, például Olaszországban és Spanyolországban.

A szalmagyopár-illóolajat vízgőz-desztillációval állítják elő. Ez az illóolaj eredményesen gyógyít különféle egészségügyi problémákat, nagyon hasznos lehet fertőzések és álmatlanság esetén.

A homoki szalmagyopár gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással rendelkezik. Ezért nagyon hatásos lehet olyan fertőzések elleni küzdelemben, amelyeket gombák, vírusok vagy baktériumok okoznak. A szalmagyopár gyulladásgátló tulajdonságai csökkenteni tudják a fertőzésre jellemző fájdalmat, duzzanatot és bőrpírt. A homoki szalmagyopár még a Candida albicans nevű gomba ellen is hatásosnak bizonyult.

A homoki szalmagyopárt az aromaterápiában is használhatjuk. Belélegezve nyugalmat kölcsönöz bárkinek. Hasznos lehet kiégés és lelki kimerültség esetén. Hatását fokozza, ha levendulával, bazsalikommal és borsmentával keverjük össze.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egy tanulmány egészen érdeles vizsgálati eredményről számolt be. Egereken végeztek kísérleteket. A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a homoki szalmagyopár megakadályozza a súlygyarapodást, csökkenti az inzulinszintet, mérsékeli az inzulinrezisztencia kialakulásának lehetőségét és még gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A homoki szalmagyopár olaja hasznos lehet fülgyulladás esetén is, de a különféle sebek kezelésében is a segítségünkre lehet.

Hogyan használhatjuk a homokiszalmagyopár-olajat? Alkalmazhatjuk aromaterápiában, amikor is belélegezve tapasztalhatjuk meg pozitív hatásait. Melegítsen meg egy liter vizet, cseppentsen bele pár csepp illóolajat és lélegezze be a kellemes illatot.

Bőrproblémáknál össze kell keverni valamilyen hordozóolajjjal. Milyen olaj lehet ez? Például kókuszolaj, édes mandulaolaj, jojobaolaj vagy olívaolaj.

A szalmagyopárnak több típusa is létezik. Az olasz szalmagyopár az arcbőrre kenve csökkenti a ráncok megjelenését. Emellett az arcbőr ragyogóvá válik, és fiatalos kinézetet kölcsönöz.

Fejfájás esetén pár cseppet a tarkóra vagy a halántékra masszírozva percek múlva csodás érzések keríthetnek hatalmukba, nem mellesleg a fejfájás is megszűnhet.

Egyes feltételezések szerint az olasz szalmagyopár még az anyagcsere fellendítésében is a segítségünkre lehet.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*