fbpx

Bízzunk a gyógynövények erejében!

Kamillavirágok csokorban és két kamillateás üveg teáscsésze asztalon.

A gyógynövények áldásos hatásait már évezredek óta ismerik az emberek és gyakran fordulnak ezekhez a fantasztikus „csodaszerekhez”, hiszen sok mindenben lehetnek a segítségünkre. Miért kellene fájdalomcsillapítót szedni, ha csak kicsit lüktet a fejünk, miért kenjünk magunkra olyan gyógyszertári krémet, amely akár hosszú távon mellékhatásokat okozhat? Amennyiben nem vészhelyzetről, azaz az életet veszélyeztető betegségekről van szó, akkor először érdemes valami olyan gyógymódot kipróbálni, amely nem okoz komoly mellékhatásokat, hiszen a gyógynövények körültekintéssel és odafigyeléssel használva nagyon hatékonyak lehetnek, és nem kell súlyos mellékhatásokkal számolnunk. Most két olyan gyógynövényről lesz szó, amely hazánkban is fellelhető: a szőlőmagról és a kamilláról.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A szőlőmag

A szőlőmagot őrlemény formájában is fogyaszthatjuk, de ma már tabletta, kivonat és olaj formában is elérhető. Számtalan lehetőség kínálkozik, hogy kipróbáljuk és megtapasztaljuk áldásos hatásait. Én évek óta fogyasztom a szőlőmagőrleményt, és nagyon elégedett vagyok vele.

A szőlőmag tele van értékes antioxidánsokkal, így nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik. Az egyik áldásos hatása az, hogy csökkenti az LDL-koleszterin szintjét és a rossz vérkeringésből adódó kellemetlen tüneteket. A szőlőmag és maga a bor is sok antioxidánst tartalmaz. Bort azonban csak mértékkel érdemes fogyasztani, hiszen kis mennyiségben hasznos, nagyobb mennyiségben azonban káros lehet a szervezetre nézve.

Több kutatás is arról számolt be, hogy a szőlőmag rákellenes hatással rendelkezik, egészen pontosan megállítja a rákos sejtek növekedését.

A szőlőmag hatásos lehet ödéma esetén és a magas vérnyomás csökkentésében is, illetve a vérnyomás stabilizálásában is a hasznunkra lehet. A szőlőmagot és a belőle készült készítményeket is óvatosan fogyasszuk, mivel csökkenthetik a vas felszívódását. Amennyiben vérhígítót vagy vérnyomáscsökkentőt szed valaki, kérje ki kezelőorvosa tanácsát a szőlőmag fogyasztásával kapcsolatban.

Kamilla

A kamilla szorongásgátló tulajdonsággal rendelkezik. A mai kutatások szerint ez a gyógynövény rákellenes tulajdonságokkal is bír, de hasznos lehet feszültség és álmatlanság esetén is. Kétféle kamilla létezik: a német és a római fajta, de mindkettő hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Használata során vigyázzunk, mert ritkán allergiás reakciót válthat ki, illetve aki vérhígítót szed, használata előtt kérdezze meg a kezelőorvosát.

1 hozzászólás

  1. Anna Maria

    Én már évek óta csak gyógy teát fogyasztok és meg az influenza is messziről el kerül.mivel én gyógynövény parti vagyok.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük