fbpx

Borsmentaolaj mint a tüdő tisztítója

Borsmentaolaj átlátszó üvegben, melynek piros-fehér csíkos fonal van a nyakán.

A borsmentaolaj egy sokoldalú olaj, amelyet sokféle egészségügyi problémára használhatunk. Nagyon hatékony lehet emésztési problémákra, de a fejfájást is csillapítja, illetve izomfájdalom esetén is fordulhatunk ehhez az olajhoz.

A borsmentaolaj rendkívül gazdag tápanyagokban. Megtalálható benne az A-vitamin, a C-vitamin, különféle ásványi anyagok és zsírsavak. A gyógynövényben található mentol adja a növény által okozott hűsítő érzést. Sok kutatás számolt be arról, hogy a borsmentaolaj használata nagyon hasznos lehet a tüdő számára, és a felső légutak tisztításában is kitüntetett szerepe lehet.

Az emberek gyakran küzdenek asztmával, allergiával, influenzával, hörghuruttal vagy megfázással. Ekkor nagyon hatásosak lehetnek azok a természetes anyagok, amelyekkel a mellkast bedörzsölhetjük, hiszen ezáltal a légzést könnyíthetjük meg. Persze léteznek patikában is kapható szerek, de ezekkel ellentétben a borsmentának semmiféle káros mellékhatása nem létezik.

A borsmenta olyan tápanyagokat is tartalmaz, mint foszfor, magnézium, kálium és kalcium. Ezek az ásványi anyagok nagyon hasznosak lehetnek szerveztünk számára. A betegségeket gyakran a kórokozók, vagyis a vírusok, a baktériumok és a gombás fertőzések okozzák. A borsmentaolaj hatékonyan képes megküzdeni ezekkel a mikroorganizmusokkal is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A borsmentaolajat tartalmazó spray használata nagyon hasznos lehet, hiszen hatékonyan képes megtisztítani a felső légutakat, így könnyítve meg a légzést és ezzel fenntartva a tüdő egészségét.

Mivel a borsmentaolaj antibakteriális és antivirális hatással is rendelkezik, így nagyon hatékony lehet torokgyulladás esetén is. Ilyenkor az aromaterápia is sokat segíthet, de még gargalizálhatunk is ezzel az olajjal, természetesen úgy, hogy vízzel hígítjuk.

A borsmentaolaj a különféle fájdalmakat is csillapítani tudja. Eredményesen képes csökkenteni a feszültségből eredő fejfájást, de hatékonyan bánik el a migrénes fejfájással is. Migrén esetén a homlokra kell dörzsölni belőle néhány cseppet. Így nemcsak a fájdalom enyhül, de a hányinger és a fényérzékenység is rövid időn belül elmúlik.

IBS esetén az egyik legtermészetesebb gyógymód a borsmentaolaj, hiszen csökkenti a gyulladást, jó hatással van a simaizmok működésére, hatására csökken a fájdalomérzet, és még a bélben található rossz baktériumokat is elpusztítja.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.