fbpx

Bromelain és antioxidáns vitaminok a COPD enyhítésére

Faasztalon az előtérben egy egész ananász levelekkel, a háttérben félbevágott ananász.

A COPD nem más, mint a krónikus obstruktív tüdőbetegség. Ez a betegség nem gyógyítható, de gyógyszerekkel, egészséges életmóddal és kiegészítőkkel nagyon is jól karban tartható. Mutatunk néhány olyan tápanyagot és kiegészítőt, amelyek nagyon hasznosak lehetnek, ha ebben a betegségben szenvedünk!

A bromelain az ananászban található enzim. Ez az enzim csökkenti a gyulladást, így segíthet azoknak, akik COPD nevű betegségben szenvednek. Az erős gyulladáscsökkentő hatása miatt nagyon hatékony a COPD nevű betegség enyhítésére.

A szervezetünk is termel koenzim-Q10-et. Ez egy erős antioxidáns, amelynek kiemelkedő szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek és a rákos betegségek elleni küzdelemben. A koenzim-Q10 egy természetes orvosság is lehet, hiszen növeli a sejtek aktivitását és csökkenti a szervezetben a gyulladást. A koenzim-Q10-zel kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy a COPD azok szervezetében alakul ki nagyobb valószínűséggel, akiknek hiányzik a szervezetéből ez az antioxidáns tápanyag.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A COPD-kezelésnek nagyon fontos részét képezi a rendszeres testmozgás. A szervezet is termel L-karnitint, amelyet többek között zsírégetésre használ. A COPD-betegek esetében az L-karnitin segít az izmok megerősödésében és az állóképesség javításában.

Az A-vitamin, az E-vitamin és a C-vitamin antioxidáns hatásai miatt nagyon hasznos lehet azoknak, akik COPD-ben szenvednek. A krónikus tüdőbetegségben szenvedő egyének általában alacsony antioxidáns vitaminnal rendelkeznek. Pedig ezeknek az antioxidánsoknak a hiánya jelentősen rontja a tüdő funkcionális képességeit.

Egy kutatásba COPD-ben szenvedő betegeket vontak be. A betegek minden egyes nap ezekben a vitaminokban bővelkedő zöldségeket és gyümölcsöket kaptak, aminek az lett a hatása, hogy jelentősen javultak a tüdőfunkcióik.

A csontritkulás különösen veszélyes lehet a COPD-ben szenvedő betegek számára, a gerinc kompressziója ugyanis még nehezebbé teszi a légzést. A D-vitamin azonban szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében, illetve a COPD egyéb tüneteink enyhítésében. Ha Ön úgy gondolja, hogy D-vitamin-hiánya van vagy szeretné azt pótolni, előtte feltétlenül egyeztessen a kezelőorvosával!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük