Zöld és piros almából egy-egy szív kivágva, és az a másik almába beillesztve.

Sok kutatás született azzal kapcsolatban, hogy a házasságban, párkapcsolatban élők jóval egészségesebbek azoknál, akik egyedül és magányosan élnek. Ha ez így van, akkor a párkapcsolat által nyújtott pozitív hatásokat jó lenne hosszú távon is megőrizni. Mit tehetnek a párok ezen a szép napon, vagyis a szerelemesek napján?

A közös főzés egy remek program lehet a házaspárok számára Valentin-napon, hiszen így sok időt tölthetnek együtt. Főzés közben sokat mókázhatnak, beszélgethetnek és nevetgélhetnek. Készítsék el egészséges alapanyagokból az ebédet és a vacsorát, de ne csak ezen a napon kövessék az egészéges életmódot, hanem minden egyes nap, hogy hosszú ideig egészségesek maradhassanak és ezzel együtt boldog párt alkothassanak.

Az esti vacsoránál fokozhatják a hangulatot, ha illatgyertyát gyújtanak, ha a háttérben lágy, kellemes muzsika szól, ha az asztalt friss virág díszíti, és ha elfogyasztanak egy-egy pohár vörösbort. Ezek külön-külön is, de együttesen is pozitívan hatnak a lelkünkre. Márpedig ha kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor a testünk is jobban képes regenerálódni és gyógyulni.

Ha eddig nem volt része a sport az életüknek, akkor határozzák el ezen a napon, hogy a jövőben mindenképpen együtt edzenek. Hiszen miért ne futhatnának, úszhatnának vagy kerékpározhatnának együtt? A közös időtöltés még jobban összekovácsolja Önöket, a sport pedig jó hatással lesz a testi, a szellemi és a lelki egészségükre. A rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a szívbetegségek és az elhízás kockázatát. De a rendszeres testedzés a stressz csökkentésében és a libidó fokozásában is a segítségünkre lehet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Érdemes ezen a napon egy jóga- vagy egy meditációs csoporthoz is csatlakozniuk, hiszen ezek is segítenek a stressz oldásában, de a figyelmet és a koncentrációt is fokozni tudják. A jóga és a meditáció hatására mindketten elkezdik becsülni az egyszerűséget, a csendet, mindketten megtalálják a belső, lelki békéjüket, amely még stabilabbá és harmonikusabbá teszi majd a kapcsolatukat.

A szerelmi légyottok szintén pozitívan hatnak minden párkapcsolatra. Néha lépjenek ki a komfortzónájukból és próbáljanak ki valami mást, valami újat. Ha a hálószobában is szerelmes hangulat uralkodik, az élet más területén is számíthatnak egymásra a párjával. Márpedig a kiegyensúlyozott párkapcsolat sok-sok betegségtől óvhat meg bennünket.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*