fbpx

Egészséges szájüreg egyszerű módszerekkel

Szódabikarbónával telt fatálka fölött tart valaki egy fából készült fogkefét, mely szódabikarbónás.

Mindenki arra vágyik, hogy a szájürege egészséges legyen, és a fogai örökké szépek és fehérek maradjanak. Nem is olyan nehéz elérni ezt a célt, és ha rendszeresen ápoljuk a fogainkat, elképzelhető, hogy még idősebb korunkban sem lesz szükségünk műfogsorra. Mutatjuk is, hogy milyen természetes házi módszerek léteznek a szájüregünk és a fogaink karbantartására.

A szódabikarbóna lehet az egyik legjobb módszer, hogy a fogaink sokáig egészségesek maradjanak. Csak mártsuk bele a fogkefét a szódabikarbónába és már moshatjuk is a fogainkat. Ezzel a módszerrel eltávolítjuk a fogakról a plakkot, amelyek a fogszuvasodást okozzák, illetve a szódabikarbóna a segítségünkre lehet a szájüregi baktériumok elpusztításában, amelyek szintén fogszuvasodást okozhatnak.

A zöld tea rendszeres fogyasztása is nagyon jót tesz a szájüregnek, hiszen antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, így nemcsak a fogaink, hanem az ínyünk is sokáig egészséges maradhat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha hatékony baktériumölő, olcsó és könnyen elkészíthető szájvízre vágyunk, akkor ebben a sós víz lehet a segítségünkre. Ezzel az eleggyel akár minden egyes nap gargalizálhatunk. Segít a gyulladás csökkentésében és nagyon hatékony a baktériumok elpusztításában is.

Nagyon lényeges, hogy egészségesen táplálkozzunk, mert az egészséges táplálékokban nagyon sok hasznos tápanyag megtalálható, amely a fogak és a szájüreg egészségének is nagyon jót tesz. A kalcium és a foszfor erősebb fogakat eredményez. A kalcium gazdag forrásai a tej, a tejtermékek, a mandula, a lazac, a sötétzöld leveles zöldségek. A foszfor nagyobb mennyiségben a sovány húsokban és a halakban található meg. C-vitaminra is szükségünk van, ami az íny egészségét biztosítja. Milyen táplálékokban található meg ez a vitamin? Például a citrusfélékben, a paprikában, a paradicsomban, a brokkoliban és a spenótban.

Az olajos öblögetés is nagyon hasznos, Indiában évszázadok óta alkalmazzák. Csökkenti a fogszuvasodás esélyét, növeli a szájüreg egészségét és még a fogak fehérítésében is aktívan részt vesz. Használjunk erre a célra olívaolajat!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük