Borókabogyós fürdősó anyák napi meglepetésként.

Egy gyermek legyen akárhány éves is, mindig a szülei gyermeke marad. Az anyák napja minden gyermek számára egy csodálatos ünnep kell hogy legyen, hiszen ezen a napon még inkább kimutathatjuk hálánkat és szeretetünket édesanyánknak, aki életet adott nekünk, felnevelt bennünket és gondoskodott rólunk. Az egyik legnépszerűbb ajándék még ma is a virág, amely egyben az életörömnek és az életerőnek is az egyik szimbóluma. Azonban ezen a csodálatos ünnepen más ajándékkal is kedveskedhetünk annak a személynek, aki a szívünkhöz olyan közel áll. Hiszen minden édesanya nő is, és a nők többsége igenis örülni szokott az olyan ajándékoknak, amelyek a szépségét és az egészségét szolgálják, főleg ha ezt a meglepetést a szívének oly kedves embertől, a gyermekétől kapja.

Anyák napjára készíthetünk édesanyánk számára egy olyan fürdősót, amely az izom- és az ízületi fájdalmakat orvosolja, illetve ennek az egészségügyi problémának a kellemetlen tüneteit enyhíti. Első lépésként egy befőttesüvegben keverje el a következő hozzávalókat: 300 gramm finomított, illatmentes tengeri só, 100 gramm szódabikarbóna, 20 gramm borókabogyó. Keverje össze alaposan az üveg tartalmát. Majd csepegtessen az összetevőkre 5-5 csepp borsmentaolajat, rozmaringolajat, kamillaolajat és ciprusolajat. Ezt követően öntse át a fürdősót egy szép, dekoratív üvegbe. Csomagoljon az üvegcse mellé egy kisebb méretű vászontasakot is. A fürdősóból ugyanis egy-két evőkanálnyit szükséges a vászontasakba tenni, és ezt kell belelógatni a fürdővízbe.

Kreatív hobbiboltokban nagyon szép, díszes üvegeket lehet kapni, de vannak olyan üzletek, ahol kifejezetten teadobozokat árulnak. A következő ajándék elkészítéséhez nincs is más teendőnk, mint egy ilyen dobozt megvásárolni, majd néhány gyógyfűvel megtölteni. Először is egy üvegtálban keverjen össze 30-30 grammot a következő gyógynövényekből: csipkebogyó, narancshéj, kamilla, hársfavirág és citromfű. Amikor ezzel elkészült, akkor öntse az üvegtál tartalmát a díszes dobozba, és csomagolja azt be. Ez a teakeverék hatékonyan képes oldani a felgyülemlett feszültséget.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Nyugtató tinktúrát is készíthetünk édesanyánknak kamillából, levendulavirágból, golgotavirágból és citromfűből. Tegyen a gyógynövényekből 50-50 gramm mennyiséget egy befőttesüvegbe, majd öntsön az üvegbe annyi 20 százalékos alkoholt, hogy ellepje a gyógynövényeket. Alaposan csavarja rá az üvegre a tetejét. Rázza össze a tartalmát, majd tegye az üveget sötét, hűvös helyre legalább két hétig. Tizennégy nap múlva szűrje le az üveg tartalmát, majd öntse azt át egy csepegtetős üvegbe. Ezt a nyugtató tinktúrát akár minden egyes nap lehet használni. Egy-egy alkalommal 4-5 cseppet szükséges elfogyasztani belőle. Naponta akár három-négy alkalommal is fordulhatunk a cseppekhez, ha nyugtalanok, idegesek és feszültek vagyunk. A cseppeket bele lehet keverni teába, vízbe, de akár gyümölcslében is fel lehet oldani azokat.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*