fbpx

Gyömbérrel, jógával és akupunktúrával a fejfájás ellen

Napfényes teremben fiatal nők jógáznak jógaszőnyegeken.

A fejfájás csillapítását sokan csakis gyógyszerrel képzelik el, pedig ez a legrosszabb, amit csak tehetünk, hiszen minél több alkalommal nyúlunk a gyógyszeres szekrénybe, a gyógyszerek annál kevésbé fognak hatni.

Sokan küzdenek fejfájással manapság és sokan szenvednek migrénes fejfájástól, amelynek nem csak a fejfájás az egyetlen tünete. A migrénes betegek nagyon jól tudják, hogy milyen tünetekkel is jár ez a betegség, például hányingerrel, hányással, hangérzékenységgel és fényérzékenységgel.

Egyes gyógynövények nagyon hatásosak lehetnek a fájdalom csillapításában. A gyömbér elsősorban a gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönheti remek fájdalomcsillapító hatását. Hogyan hat? Segít az erek tágításában, hiszen az erek szűkülete is oka lehet a gyakori fejfájásnak.

A borsmenta is rendelkezik mind gyulladáscsökkentő, mind pedig fájdalomcsillapító hatásokkal. Hogyan hat? Segíti az izmok ellazulását. Ha borsmentát lélegzünk be, az is sokat segíthet a fejfájás enyhítésében, de hordozóolajjal elkeverve egy remek nyakmasszázst is alkalmazhatunk, amely hatására a fejfájás is hamarosan megszűnik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mindenféle testmozgás nagyon hatásos a fájdalom csillapításában, de a jóga különösen nagyon hasznos, ha fejfájástól szenvedünk. A jóga a feszültség oldásában lehet a segítségünkre, ily módon képes csökkenteni a fej fájdalmát.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy az akupunktúra a migrénes rohamok megelőzésében is segíthet, amellett, hogy a fejfájás csillapításában is rendkívül hatékony.

A kevés, vagy a nem jó minőségű alvás is fokozza a fejfájás kialakulásának intenzitását és gyakoriságát. Egy egészséges felnőtt embernek napi 7-8 órát kellene ahhoz aludnia, hogy egyrészt kipihenje magát, másrészt pedig azért, hogy fizikailag, mentálisan és szellemileg is regenerálódni tudjon.

Ha fejfájástól, migrénes fejfájástól szenvedünk, nagyon sokat segíthet, ha módosítunk az étrendünkön. Figyeljük meg, mi vált ki esetünkben fejfájást és próbáljuk meg elkerülni ezeket az ételeket. Fogyasszunk minél több olyan táplálékot, amely magnéziumban, illetve riboflavinban gazdag. Magnéziumot nagy mennyiségben a zöld leveles zöldségek és a teljes kiőrlésű gabonák tartalmaznak, míg a B2-vitamin a tojásban és az alacsony zsírtartalmú termékekben található meg nagyobb mennyiségben.

1 hozzászólás

  1. Hemmer Ferenc

    Fejfájás! Valaminek a hiányát jelzi a szervezetünkben. Ilyen pl. a SÓ!! és legfőképpen a VÍZ!! 1 dl. víz picit megsózva csodát tud tenni, mert a fejfájás a fejben, az agyhártyában termelődő agyvíz hiányos alapanyag ellátására utal. Ehhez tudni kell, hogy az agyvíz (szakemberek által LIQOR – nak nevezett) folyadék a gerincvelőben biztosítja a velő funkciójához szükséges feltételeket. Tehát a bármikor jelentkező fejfájás, szervezetünk bármelyik területének problémáját TÜKRÖZI, és mindenkinél más területi szervezet hiányosságára utal. Erről bővebben a “CRANIOSACRALIS” anatómiai rendszerben. Az akupunktúra szakképzett ORVOSI tevékenység, de az AKUPRESSZÚRA bárki által végezhető MASSZÍROZÁS. Ehhez viszont az egyénnek meg kell (legalább ismernie) testünk 14 meridián vonalát (melyen 350 nél TÖBB meridián pont található) és azt a célt szolgálják, hogy a 100 milliárd emberi sejt bármelyikénél jelentkező problémára a többi sejt segítséget juttasson el a sérültnek az agyunk utasítására. Sajnos a mindennapok embere arra nem HAJLANDÓ odafigyelni, mivel tudná egészségét egyensúlyba tartani

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük