fbpx

Hatékony módszerek alvásproblémákra

Egy fiatal nő a kanapén fekszik, sárga takaróval betakarózva könyvet olvas, közben ásít.

Az emberek jelentős hányada csak forgolódik éjszakánként az ágyban, aztán másnap csodálkoznak, hogy mitől is érzik magukat olyan kimerültnek és miért is olyan álmosak. Az éjszakai alvás nagyon fontos és nem pótolja semmi, hiszen ilyenkor regenerálódik a testünk és a lelkünk, sőt az agyunk működése is sokkal jobb lesz, amennyiben éjszaka alaposan kialusszuk magunkat. A cikkben remek és nagyon egyszerű módszereket sorolunk fel, hogy ne legyen többé alvásgondja és a jövőben soha többé ne szenvedjen álmatlanságban.

Amennyiben gondjaink vannak az alvással, az illóolajokra bátran számíthatunk. Akkor is kifejtik áldásos hatásukat, ha diffúzorban használjuk őket, de akkor is, ha néhány cseppet hozzáadunk a fürdővizünkhöz. A levendula-illóolaj nemcsak pihentető, hanem nyugtató hatással is rendelkezik. Emellett pozitívan a hangulatra, oldja a szorongást és segít esténként elaludni.

A jázminillóolajnak nagyon kellemes az illata, amely szintén nyugtató hatást gyakorol ránk, így segíti a könnyű és gyors elalvást. Az éjszakai pihenés minőségét javíthatja még a citrom-, a bergamot- és a narancsillóolaj is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha nehezen alszunk el vagy ha nyugtalanul alszunk, a gyógyteákra is számíthatunk. A kamillateával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy javítja az alvás minőségét. A macskagyökérteát fogyaszthatjuk alvászavarok kezelésére, a citromfűtea pedig hatékonyan oldja a stresszt és a szorongást, illetve segít az álmatlanság leküzdésében. A  golgotavirágból készített tea szintén hozzájárul a jobb alváshoz.

Vannak olyan táplálékok, melyek szintén segíthetnek elaludni, sőt még az alvás minőségét is javíthatják. Ezekre jellemző, hogy gazdag forrásai a triptofánnak, a gamma-amino-vajsavnak (GABA), illetve sok kalciumot, káliumot és melatonint tartalmaznak.

Az egyik legjobb alvást elősegítő táplálék, amely nagyon sok gamma-amino-vajsavat és kalciumot tartalmaz, nem más, mint az árpafű. Remek turmixitalt készíthetünk belőle, melyet érdemes lefekvés előtt elfogyasztani.

A cseresznye és a belőle préselt lé nagyon sok melatonint tartalmaz, amelynek magas szintje szintén megkönnyíti az elalvást. A kivi meghosszabbíthatja az alvási időt, illetve javítja az alvás hatékonyságát.

A dió szintén sok melatonint tartalmaz. Mivel vacsorára már nem javasolt sokat enni belőle, készíthetünk egy könnyű salátát, amelyet megszórhatunk egy marék dióval, így nemcsak könnyebben fogunk elaludni, de még az emésztésünk is sokkal jobb lesz.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.