fbpx

Immunfunkciók erősítése, betegségek megelőzése

Egy fiatal nő a piacon zöldséges pultnál áll, salátát tart a kezében.

Mindig, mindenhonnan azt hallhatjuk, ha az immunrendszerünk rendben van, egészséges, akkor kicsi az esélye a betegségek kialakulásának. És ebben van valami, van valóságalapja ennek a tézisnek, hiszen egy erős immunrendszer nagyon hatékonyan meg tud küzdeni a vírusokkal és a baktériumokkal szemben. Cikkünkben néhány olyan táplálékot és kiegészítőt sorolunk fel, melyek révén mi magunk sokat tehetünk annak érdekében, hogy erősebb és hatékonyabb legyen a védelmi rendszerünk.

A zöld leveles zöldségek segítenek az immunrendszer megerősítésében, hiszen tele vannak antioxidánsokkal, mikrotápanyagokkal és klorofillal. Ezek mind-mind segítenek, hogy a sejtjeink erősek és egészségesek maradjanak. Az immunrendszer sejtjeire is pozitívan hatnak, így sokkal jobban képesek lesznek a kórokozókkal szembeni védekezésre.

A zöld leveles zöldségek közül kiemelkedik a brokkoli, amely nemcsak az immunrendszer megerősítését segíti, hanem a benne található szulforafán nevű vegyület a rákos sejtek ellen is hat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A bodzát mindenki ismeri, ha máshonnan nem, a bodzaszörp mindenkinek ismerős. Olyan gyógynövény, amely hozzájárul az immunrendszer megerősödéséhez, hiszen nagyon sok antioxidáns C-vitamint tartalmaz. Mindemellett az influenza és a megfázás tüneteit is enyhítheti, és mindkét betegség lefolyását megrövidíti, hiszen a bodza gyulladást csökkent és enyhíti a felső légúti betegségek tüneteit is.

A gombák gyógyító hatásaival sokáig nem foglalkoztak hazánkban, azonban az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek, hiszen számtalan kutatás igazolja, hogy a gombák gazdag forrásai a poliszacharidoknak, melyek kiemelt gyógyító hatással rendelkeznek. A poliszacharidok megnövelik a T-sejtek számát, így a védelmi rendszerünk sokkal hatékonyabban képes megbirkózni a kórokozókkal szemben.

Az immunrendszer fokozásában előkelő hely jut a gyömbérnek. Egy gingerol nevű anyagot tartalmaz, amely szintén gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

A fokhagyma is segíthet az immunrendszer megerősítésében, hiszen allicintartalma baktérium- és vírusellenes hatásokkal rendelkezik. Az egészséges keringés fontos, márpedig a fokhagyma egy természetes vérhígító és még a vér áramlására is pozitívan hat.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.