fbpx

Jók az influenza ellen – bodza, fokhagyma és cink

Egy asztalon egy üvegben olívaolaj, mellette fokhagyma, fokhagymagerezdek, oregánólevelek és rozmaringágak.

Az influenza kialakulásában nagy szerepe van a vírusoknak. Nemcsak a téli és őszi időszakban lehetünk influenzásak, habár az tény, hogy nagyobb az esélye ennek a betegségnek, mint a nyári kánikulában. Vannak olyan természetes módszerek, amelyek fogyasztásával és használatával nagyon könnyedén, gyorsan és egyszerűen leküzdhetjük ezt a betegséget. Mutatjuk is, hogyan.

A bodza nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns antociánokat, amelyek erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Különösen hasznos légúti fertőzések kezelésében, mint amilyen az influenza is. A bodza ezen kívül kitűnő forrása a bioflavonoidoknak, a rutinnak és a kvercetinnek, melyeknek nagy szerepe van a megfelelő immunválasz kialakításában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az aranygyökér antiszeptikus hatásokkal rendelkezik, ennek köszönhetően hatékonyan csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást, ezen kívül eredményesen gyógyítja a légutakat. Az is nagyon előnyös, hogy nem hagyja kiszáradni a torkunkat és a légutakat, ami nagyon kedvezne a baktériumok és a vírusok elszaporodásának. Ez a gyógynövény alkaloid vegyületekben is gazdag, melyek növelik az immunválaszt és aktiválják azokat az immunsejteket, amelyek hatékonyan tudnak megküzdeni az influenzát okozó vírusokkal szemben.

A fokhagymát évszázadok óta használják, hiszen nagyszerű antimikrobiális és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. Nagyon hatékony a légúti fertőzések, például az influenza elleni küzdelemben. A gyógynövény jellegzetes illatát kénvegyületek adják, amelyek nagyon előnyösek a légzőrendszer és a keringési számára. A fokhagyma ezen kívül segíti a letapadt váladék könnyebb felköhögését és az orrmelléküregek tisztításában is aktívan részt vesz.

Az oregánóolajnak két kulcsfontosságú összetevője is van, amely segíthet az influenza elleni küzdelemben. Az egyik a karvakrol, a másik pedig a timol. Mindkettővel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy segítenek a mikroorganizmusok elleni küzdelemben, és meggátolják az elszaporodásukat. Az oregánóolaj vírusellenes és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik, így sokat segíthet a fertőzések elleni küzdelemben, amihez hozzájárul a magas antioxidáns-tartalma is.

Ásványi anyagok közül a cink lehet a segítségünkre, ugyanis elősegíti a normális immunsejtfunkciókat. A cinkhiány azonban csökkenti azoknak a fehérvérsejteknek a számát, melyeknek fontos feladata, hogy eredményesen harcoljanak a különféle mikroorganizmusokkal szemben.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük