fbpx

Lépések az inzulinrezisztencia felszámolásához

Egy szív alakú tál tele zödséggel, gyümölccsel, rajta fonendoszkóp, mellette vércukorszintmérő.

Sok ember nem veszi figyelembe, hogy az inzulinrezisztencia a cukorbetegség előfutára, amely hatással lehet a test összes szervére. Azonban vannak olyan természetes megoldások, amelyekkel le lehet küzdeni az inzulinrezisztenciát.

Mi a teendő reggel? Soha ne hagyja ki a reggelit. Az ételek táplálják a testet, az agyat és jó hangulatot biztosítanak. A búzát és glutént tartalmazó termékek hirtelen növelik meg a vércukorszintet, illetve a koffein is növelheti az inzulinrezisztencia kialakulását.

A gyulladás is az inzulinrezisztenciához kötődik. Ez hatással van az izmokra, a májra és a zsírszövetekre. Az inzulinrezisztencia az elhízáshoz és a metabolikus szindrómához is kapcsolódik. Mi a teendő? Vegyen magához gyulladásgátló ételeket. Ez főként az organikus táplálékokat és a tiszta vizet foglalja magába. A növényi alapú étkezés nemcsak a gyulladást, de az oxidatív stresszt is csökkenti a szervezeteben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kortizol védelmet biztosít a mellékvese fáradtságával szemben. Az ismétlődő fertőzések, a fáradtság, az alacsony energia, a székrekedés, a depresszió vagy a hipoglikémia gyakran ennek a jelei. Ilyenkor meg kell vizsgálni, hogy mi okozza a kortizol megzavart szintjét. Ez lehet a stressz, az olyan érzelmek, mint a harag, a bűntudat, a félelem, de oka lehet a rossz orális egészség, a nem megfelelő tápanyag-felszívódás, a nem megfelelő emésztés vagy éppen az álmatlanság.

Mi a megoldás? Szeresse önmagát! Törölje ki az étrendjéből az egészségtelen ételeket és törekedjen arra, hogy egészséges legyen a bélflórája. Fogyasszon tiszta, langyos vizet gyömbérrel, friss citrommal és nyers mézzel.

Amikor a mellékvesék stresszhelyzetbe kerülnek, testünk leállítja a sejtek, a szövetek és az immunrendszer javítását és ez megzavarja a jó emésztést is. Idővel ez növelheti a bél gyulladását, illetve a cukorbetegség, a szívbetegség, a vércukorszint-rendellenesség és a gyorsabb öregedés kockázatait. Ennek kiküszöbölésére nagyon jó megoldás a heti háromszori testmozgás, illetve a meditáció is sokat segíthet. Fontos, hogy megtalálja a megfelelő módszereket a stressz levezetésére, hiszen csak így lesz képes megelőzni az inzulinrezisztencia kialakulását.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük