fbpx

Léteznek gyógynövények a demenciára!

Demenciát szimbolizáló kép, melyen három különböző színű fa áll, zöld, sárga és piros, melyek folyamatosan elveszítik a leveleiket.

A demencia egy olyan neurodegeneratív betegség, amely csökkenti a tanulási képességet, rontja a memóriát és a mindennapi tevékenységekhez szükséges végrehajtó funkciókat. A demencia sajnos nagyon sok embert érint világszerte. A betegség kellemetlen tünetei mellett az is probléma, hogy más betegséget is magával hozhat, akár magas vérnyomást vagy különféle szívbetegségeket.

A demenciával kapcsolatban is nagyon sokféle kutatás végeztek. Számos gyógynövénnyel kapcsolatban bizonyosodott be, hogy hatékonyan csökkentik a demencia tüneteit. Cikkünkben most ezeket a gyógynövényeket mutatjuk be.

A Ginkgo biloba az egyik legcsodálatosabb gyógynövény a világon, hiszen javítja a tanulási képességet és a memóriára is pozitív hatást gyakorol. Fokozza az agy működését, javítja a memóriát és a kognitív funkciókat. A Ginkgo biloba az agy véráramlását is javítja, így jelentősen lecsökken a stroke kialakulásának kockázata, de mérsékeli az amiloid plakk kialakulását is, ami sajnos az Alzheimer-kór kialakulásának előszobája.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kurkumát évezredek óta alkalmazza az ájurvédikus orvoslás. Számos egészségügyi problémára be lehet vetni, többek között használták ízületi gyulladásra vagy más gyulladásos betegségekre, de emésztési rendellenességekre is.

A kurkuma nagyon hasznos lehet neurodegeneratív betegségek kezelésénél is, mint például a demencia, hiszen javítja a kognitív funkciókat, illetve a memóriára is pozitív hatást gyakorol.

A másik csodás gyógynövény a panax ginszeng, ami olyan biokémiai alkotóelemeket tartalmaz, amely a demenciában szenvedő betegek esetében javítja a memóriát. Emellett csökkentheti a vérnyomást és javíthatja a vér áramlását is.

Az antioxidánsokban gazdag gyógynövények is hasznukra lehetnek demencia esetén. A bakopa nevű gyógynövény is tartalmaz antioxidáns összetevőket, amelyek csökkentik a szabad gyökök káros hatásait, illetve az agyi véráramlást is javítják.

A sáfránnyal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy egy kiváló természetes antidepresszáns gyógynövény, illetve görcsoldóként is nagy hasznát vehetjük. Ez a gyógynövény szintén pozitívan hat a tanulásra és a memóriára.

Természetesen a gyógynövények önmagukban még nem jelentenek csodát. Az agyunk egészségét leginkább helyes táplálkozással, agyfejlesztő tevékenységekkel és rendszeres mozgással őrizhetjük meg.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.